vineri, 29 martie, 2024

De ce trebuie sa ai in casa aghiasma de la Trif – Cine a fost Sfantul Trifon si de ce este asa de important pentru crestini

Distribuie:

Publicat:

Maine e pomenit Sfantul Trifon, unul din marii mucenici care se regasesc in calendarul crestin-ortodox. Acesta e cunoscut pentru puterea de a alunga duhurile necurate din oameni, pentru dreptatea si buna sa credinta care l-au urmarit pana la final. Pe 1 februarie este bine ca pomicultorii, viticultorii si gradinarii sa cheme preotii sa stropeasca gradinile si livezile cu apa sfintita.

Agheasma se spune ca purifica si indeparteaza insectele daunatoare. Totodata, astazi se spune o rugaciune catre Sfantul Trifon pentru alungarea spiritelor rele si a gandurilor necurate.

Iata care este rugaciunea catre Sfantul Trifon, care va fereste de relele pamantului

„Pe tine, cela ce ai indrazneala catre Domnul, mijlocitor si rugator pentru sufletele noastre te avem, noi smeritii. Iar acum, in ziua praznicului tau, rugamu-te, cere noua de la Dumnezeu iertare de pacate si izbavire din primejdii, ca sa cantam tie.

Bucura-te, Mare Mucenice Trifon!. O, prealaudate mucenice Trifon, asculta smerita noastra rugaciune, pe care ti-o aducem din toata inima, si ne izbaveste pe noi din boli si din primejdii, pe noi, cei ce cinstim pomenirea ta si marturisim minunile savarsite de tine cu darul Sfantului Duh.

Indrepteaza pasii nostri spre lumina Invierii lui Hristos si ne poarta de grija din inalt, sa nu ne aflam coplesiti de valurile lumii, ci, cu privirea atintita spre Hristos, sa ajungem la tarmul vesniciei si al iubirii descoperite a Sfintei Treimi, cantand din liturghisitoare inimi: Aliluia!”. De asemenea, avand in vedere ca este o zi de joi, este bine sa nu ne certam cu cei din jur, sa lasam in urma supararile, lucrurile necurate, gandurile despre care stim ca nu ne fac bine precum cel de razbunare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img