joi, 18 aprilie, 2024

Decizie BOMBĂ a Sinodului: Fostul Episcop de Huși va primi o locuinţă de lux şi un salariu pe măsură

Distribuie:

Publicat:

Fostul episcop al Hușilor nu va fi un simplu călugăr, ci va fi un monah privilegiat plătit în continuare de BOR, decizia fiind luată de Sinod în acest sens, potrivit Adevărul.

Deși reprezentanții Patriarhiei Române anunțau săptămâna trecută că „Preasfinţitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi”, și va deveni un simplu monah fără drept de slujire, superiorii din BOR nu exclud o posibilă reîntoarcere la slujire a lui Corneliu Bârlădeanu.

 

Retras din Episcopia Devei și a Hunedoarei, Corneliu Bârlădeanu va avea domiciliul tot în Episcopie și va primi sprijin financiar.

Potrivit documentului oficial întocmit de Cancelaria Sfâtului Sinod, reprezentații au decis după ședința de vineri următoarele lucruri: 

1. ”Aprobă retragerea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, din această slujire”. 

2. ”Decide vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor şi iniţierea procedurii de alegere a unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare” 

 

3. ”Aprobă ca episcopul retras să aibă domiciliul în Episcopia Devei şi a Hunedoarei, de unde va primi şi sprijinul financiar necesar, urmând ca la momentul potrivit Sfântul Sinod să decidă cu privire la slujirea liturgică”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img