vineri, 19 aprilie, 2024

Declaratie scandaloasa a unui deputat britanic:”…nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunilor”

Distribuie:

Publicat:

Poate ca romanii si bulgarii nu sunt in stare sa foloseasca niste telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunilor, a sustinut Owen Paterson, un deputat conservator eurosceptic britanic, in cadrul unei conferinte pe tema Brexit-ului.

Referindu-se la situatii din perioada in care a fost secretar de stat pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale, Paterson a explicat: “cei mai suparati oameni pe care i-am intalnit la Defra (n.red. -Departamentul pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale) erau cultivatori de fructe si legume afectati de neaplicarea Sistemului pentru sezonieri in agricultura care le permitea bulgarilor si romanilor sa beneficieze de cazare si mancare pentru o perioada limitata, in timpul sezonului, dupa care sa revina in tarile lor. Este vorba de o activitate lucrativa calificata: te trezesti, culegi capsuni, nu ai voie sa ii strivesti. Poate ca (romanii si bulgarii – n.red.) nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunilor; britanicii nostri nu ar face-o”.

Sistemul britanic pentru sezonieri in agricultura a fost suspendat in ianuarie 2014, aminteste Buzzfeed. Paterson este unul dintre politicienii care sustin o separare cat mai mare a Marii Britanii de Uniunea Europeana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img