sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Declaratii de ultima ora! Ce spune Liviu Dragnea despre reactia Gabrielei Firea

Distribuie:

Publicat:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni, inaintea sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, ca va demisiona din toate functiile din partid daca problemele grave ale Bucurestiului nu isi vor regasi o rezolvare "intr-un timp rezonaibil", spunand ca nu ii folosesc functiile din PSD daca nu reuseste ca ii determine pe colegii sai "sa priveasca cu obiectivitate problemele Capitalei". Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reactionat, dandu-i dreptate primarului Capitalei.

„Am avut o discutie cu dumneaei si cu primarii de sectoare, discutie purtata si cu dna prim ministru. S-a facut un plan de colaborare serios intre Guvern si Primaria Capitalei, care va incepe sa se implementeze foarte curand, pentru ca sunt angajamente pe care mi le-am luat si eu si dna Firea in campania electorala de la locale si parlamentare.”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea vine cu explicatii despre dorinta de a face alegeri pe regiuni, dupa ce mai multe voci din cadrul partidului s-au declarat nemultumiti de propunerea de organizare. Liderul PSD sustine ca doreste 16 vicepresedinti,  cate 2 pentru fiecare regiune. Mai mult decat atat, Dragnea sustine ca vrea ca din cei 16 vicepresedinti, 8 sa fie femei, iar 8 barbati.

"Am avut o discutie cu colegii mei si ieri si azi. Eu am spus de la CEX in care am solicitat congresul ca obiectivul principal trebuie sa fie acela de a adopta un document programatic care sa curpinda un plan de dezvoltare pe termen lung al Romaniei si daca vom gasi o modalitate prin care strunctura BPN sa fie altfel realizata, atunci voi sustine organizarea de alegeri. Organizarea de alegeri la congres are 2 obiective: sa fie o repartizare completa si echilibrata a conducerii PSD in toata tara si pentru asta propunerea e sa fie 16 vicepresedinti, cate 2 pe fiecare regiune. Si al doilea obiectiv, sa fie paritate in partid: 8 vicepresedinsi barbati si 8 femei. Sunt doua obective importante. (…) Au existat planuri, dar care nu au fost duse la capat pana acum .sustinerea pentru femei pentru mine nu e un moft, e un dat si am facut tot ce a depins de mine pentru ca femeile sa capete un rol important.", a declarat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

*** Stire in curs de actualizare *** 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img