joi, 28 martie, 2024

Deliveroo se retrage din Germania si se va concentra pe alte piete din Europa si Asia-Pacific

Distribuie:

Publicat:

Serviciul de livrare de mâncare Deliveroo îşi va încheia în 16 august operaţiunile din Germania şi se va concentra pe alte pieţe în creştere rapidă din Europa şi Asia-Pacific, a confirmat luni un purtător de cuvânt, transmit AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Deliveroo, cu sediul în Londra, este evaluată la peste două miliarde de dolari după ce a obţinut anul trecut 98 de milioane de dolari de la investitori privaţi. Compania oferă consumatorilor posibilitatea de a efectua comenzi la restaurante locale care altfel nu oferă livrare la domiciliu. 

"Am decis să ne concentrăm pe alte pieţe", nu vom reveni în Germania în viitorul apropiat, a precizat purtătorul de cuvânt al Deliveroo. 

Serviciul de livrare de mâncare operează din aprilie 2015 pe piaţa germană. Aici avea 1.100 de curieri pe biciclete şi 100 de oameni angajaţi la sediile sale. 

În Germania, Deliveroo concura cu liderul pieţei – Lieferando – deţinut de grupul olandez Takeaway. 

Deliveroo este unul dintre cele mai mari start-up-uri din Europa şi concurează direct cu serviciul global de livrare de mâncare Uber Eats. Este omniprezent în capitale europene, iar pe plan global este disponibil în peste 200 de oraşe de pe patru continente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img