sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Deputatii au respins cererea lui Klaus Iohannis de revizuire a unei importante legi

Distribuie:

Publicat:

Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind incetarea interdictiilor pentru parlamentarii aflati in conflict de interese in perioada 2007 – 2013. 

Cererea de reexaminare a fost respinsa de deputati cu 172 de voturi "pentru", 85 "impotriva" si 4 abtineri.  In urma respingerii cererii de reexaminare, proiectul de lege ramane neschimbat, asa cum a fost votat anterior in Camera Deputatilor si Senat.

Potrivit proiectului, "interdictiile aplicate persoanelor care au avut calitatea de senator si/sau deputat in oricare dintre mandatele cuprinse in perioada 2007 – 2013 in temeiul articolului 25 pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in exercitarea oricaruia dintre mandatele de senator si/sau deputat in perioada 2007 – 2013, pana la intrarea in vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea si completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, inceteaza de drept". 

Presedintele Klaus Iohannis a trimis legea Parlamentului pentru reexaminare in urma cu cateva saptamani, afirmand ca, prin adoptarea acestei legi, este pusa in discutie respectarea angajamentelor asumate de Romania in calitate de membru al Uniunii Europene.  Camera Deputatilor este prima sesizata in cazul acestei cereri de reexaminare, iar Senatul este for decizional. . 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img