joi, 28 martie, 2024

Deputatul Liviu Plesoianu isi anunta candidatura la prezidentiale. “Indiferent de decizia PSD, eu candidez”

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PSD Liviu Plesoianu anunta ca va candida la prezidentialele din 2019, indiferent de decizia colegilor, si spune ca afirmatiile lui Liviu Dragnea, potrivit carora ar fi o greseala anuntarea candidatului la prezidentiale, sunt eronate, fiind metoda care a adus doi premieri ai Sistemului.
"Va spun ca eu voi face exact ce am spus in urma cu cateva luni. Voi candida la prezidentialele din 2019. Cand se va hotari PSD sa tina acel Congres, membrii partidului vor decide, asa cum este firesc. Dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida in 2019. (…) dragi colegi, desi am anuntat public si clar care este intentia mea, voi continua si in 2018 sa nu ma intalnesc cu nicio grupare interna. Nu ma intereseaza absolut deloc sa obtin sprijin interesat. Nu ma intereseaza absolut deloc sa iau parte la decizii nascute in spatele vreunei cortine, in spatele oricarei cortine" , a scris Liviu Plesoianu.

Parlamentarul ii critica pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe seful Executivului, Mihai Tudose, dar si pe colegii sai care participa la diferite intalniri.

"Am incercat si am reusit in 2017 doua lucruri pe care le consider foarte importante: sa lupt fara preget si fara rezerve cu Hidra care a luat aceasta tara ostatica de mai bine de un deceniu si, in acelasi timp, sa nu particip la nicio intalnire, de orice fel (chiar si mascata in felurite chefuri), a vreunei grupari din PSD. NU ma intereseaza absolut deloc „jocul politic” in sensul clasicelor lupte interne pentru putere! (…) Personal, desi nu va ascund ca primesc foarte multe mesaje de sustinere din foarte multe zone, ma incapatanez sa multumesc dar sa merg mai departe privind inainte doar catre principiile si idealurile mele. Utopice, neutopice, sunt lucrurile in care cred. Gresesc, nu gresesc, voi continua sa merg pe aceeasi linie ca si pana acum. Daca PSD, in ansamblul lui, va rezona cu aceasta linie, vom merge impreuna si vom construi impreuna sensuri noi. Daca nu, eu imi voi vedea in continuare de drum si nu ma voi opri…", se arata in postarea parlamentarului.
Plesoianu spune ca Liviu Dragnea aplica, legat de candidatul la prezidentiale, aceeasi reteta pe care a aplicat-o si cand a fost vorba despre numirea premierului.

"Pai hai sa vedem cum a fost in cazul „premierului PSD”. Mai tineti minte? Inainte si in timpul campaniei electorale, marea enigma a fost tocmai propunerea PSD pentru postul de premier. Nimeni nu stia, nimeni nu vorbea. Motivul? Acelasi: „daca il anuntam de-acum, il face praf Sistemul”. …Ok. Si? Care a fost rezultatul? Rezultatul a fost ca propunerea Shhaideh a fost respinsa fara drept de apel de Iohannis (desi PSD spusese ca e singura propunere si ca, daca va fi respinsa, atunci „ne vedem in alta parte” – adica la suspendare!).

Rezultatul a mai fost apoi scoaterea din joben a lui Grindeanu. Iar „Grindianu”, la doar cateva luni distanta, s-a baricadat in Guvern, ne-a spus scrasnind din dinti ca „acesta este adevaratul Grindianu!” si ne-a marturisit, de la Bruxelles si de la… Realitatea TV, ca protestele din Piata Victoriei sunt minunate (…)

Alt rezultat absolut minunat a fost apoi scoaterea din joben a lui Tudose (e drept, un joben ceva mai mare, ca sa-l incapa). PSD-istul cu doctorat la SRI, cu prefata semnata de Coldea si postfata semnata de Maior, a dat afara din Guvern, la doar cateva luni distanta, doua colege de partid. Motivul? „Sunt penale!”… Cu alte cuvinte, premierul PSD a preluat exact termenul de propaganda favorit al lui Iohannis. Mai mult, el a declarat chiar asa, intrebat fiind ce parere are despre abuzurile DNA: „Nu, nu cred ca orice procuror face ce vrea in Guvern! Nu cred ca anumiti procurori pot face acest lucru. Nu stiu cine ar fi atat de determinat sa se apuce sa faca niste dosare, pe banda rulanta, unor nevinovati doar pentru a remania Guvernul. Nu cred ca se joaca nimeni cu asa ceva! Am incredere ca, desi mai pot fi derapaje, nu se poate ajunge atat de departe!”. …Nu e absolut superb? Carevasazica, domnul premier PSD e de parere ca nici vorba de abuzuri din partea DNA…

…Pe scurt, desi ar mai fi fost multe de amintit (eu mi-am facut datoria de a le spune pe toate si in partid, si public, la vremea lor), cam acesta a fost marele rezultat al secretomaniei cu privire la „premierul PSD”: o propunere respinsa, urmata de doi premieri ai SISTEMULUI. E bine, nu? Merita sa procedam la fel si in perspectiva lui 2019, nu-i asa!?"

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img