marți, 16 aprilie, 2024

Descinderi in FORTA in Bucuresti si trei judete din tara. Prejudiciu URIAS

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul IPJ Buzau, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, efectueaza joi 27 de perchezitii la locuintele unor persoane si la sediile unor firme din trei judete si din municipiul Bucuresti, banuite de evaziune fiscala. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

‘Activitatile se desfasoara la locuintele unor persoane si la sediile unor societati comerciale din judetele Buzau, Vrancea, Suceava si din municipiul Bucuresti. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 – 2014, patru persoane, avand calitatea de administratori ai unor societati comerciale, ar fi constituit un circuit infractional in vederea eludarii obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la baza un sistem financiar-bancar fraudulos, in care ar fi fost angrenate societati comerciale controlate de catre persoanele banuite’, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis joi AGERPRES de IPJ Buzau.
Potrivit sursei citate, cei in cauza, prin actiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus inregistrarea in contabilitatea societatilor implicate in circuitul infractional a mai multor achizitii si livrari de bunuri si servicii, deducand ilegal T.V.A si diminuand artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei. 
Politistii vor pune in aplicare 15 mandate de aducere, la activitati participand si politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Buzau, Vrancea, Suceava, precum si ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, cercetarile urmand sa fie continuate in cauza, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau”, a mai precizat sursa citata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img