vineri, 19 aprilie, 2024

DESFRAU PE BANI PUBLICI IN JUDETUL VASLUI!

Distribuie:

Publicat:

Pare ireal dar este cat se poate de adevarat! Raportul Curtii de Conturi  Vaslui arata cum institutiile statului au ” aruncat” cu bani fara a avea documente justificative . Suma desfraului este ametitoare : 63,2 milioane de lei . Niciuna din institutiile verificate nu au avut acte justificative. Conform news.ro  ” prejudiciul total descoperit la institutiile si societatile cu capital de stat verificate se ridica la 3.272.000 de lei, bani care urmeaza a fi recuperati de la ordonatorii de credite. Cele mai mari abateri s-au constatat in ceea ce priveste plata unor lucrari care nu au fost executate in realitate, valoarea pagubelor ridicandu-se la 1.811.000 lei”.

Consiliul Judetean Vaslui se afla pe primul loc la capitolul ” tocat ” banii publici. Aici vorbim de suma de 707.000 lei !    
                                                                   

 In perioada in care tot romanul are abonament cu minute nelimitate, ei bine, functionarii publici au vorbit la mobil de 79.000 de lei. Cei mai ” vorbareti” salariati sunt din Blagesti, Ciocani, Dimitrie Cantemir, Drinceni, Fruntiseni, Gagesti, Gherghesti.Si la capitolul protocol stau bine, vorba aceea ” obrazul subtire cu cheltuiala se tine”. In cazul de fata apa, cafeaua si ciocolata au facut o gaura de 17.000 de lei.                             
Sefii institutiilor publice au fost darnici cu subalterni. Peste  420.000 de lei  au fost oferiti sub forma sporurilor nejustificate .

”Nerespectarea prevederilor legale referitore la consumul de carburanti si efectuarea reparatiilor auto a creat un prejudiciu de 104.000 lei la unitatile administrativ-teritoriale Murgeni, Blagesti, Gherghesti, Ivanesti, Pogonesti, Solesti. S-au efectuat cheltuieli de protocol in suma de 17.000 de lei, prin depasirea baremurilor stabilite de actele normative in vigoare, la UAT Blagesti, Padureni si Pochidia”, se mai arata in raportul Curtii de Conturi preluat de News.ro.

Judetul Vaslui nu este singurul care apare in raportul Curtii de Conturi. Se pare ca banul public, cheltuit in scopuri personale si fara documente justificative, este ceva normal in Romania. Conform presedintelui acestei institutii, Nicolae Vacaroiu , s-a inaintat 675 de solicitari de declansare a urmaririi penale cu prejudicii de 2,1 miliarde euro, in 10 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img