joi, 25 aprilie, 2024

Despre unicitatea de toate zilele

Distribuie:

Publicat:

 

Poate cel mai important lucru pe care îl deținem, pe lângă libertate, este unicitatea. Ce ciudată ar fi lumea dacă toți am avea aceleași pasiuni, același temperament, sau dacă am asculta aceeași muzică! Însă nu toată lumea înțelege această noțiune. Un bun exemplu este povestea lui Dylan.
 

Era un băiat inteligent, cu studii și un serviciu minunat. Niciodată nu s-a plâns de viața lui, fiindcă avea de toate și era împăcat. Asta până într-o zi. Șeful lui i-a propus să meargă într-un schimb de experiență la o companie cu același profil. Dylan a acceptat, însă, odată ce a intrat pe poarta firmei, problemele au intrat și ele, în viața lui. Colegii îl luau în râs din orice. Îi scoteau în evidență defectele, îl imitau, făceau aluzii că muncește prea mult și-i repetau întruna să se schimbe. Ba chiar l-au poreclit ”Roboțelul fără sentimente”, fiindcă nu le înțelegea glumele proaste. Dylan iubea natura și de aceea făcea excursii frecvent. Însă colegii lui i-au propus să se lase de acest ”sport” și să încerce petrecerile incendiare.

Dylan simțea că mai are puțin și înnebunește. Viața lui era dată peste cap. Acum își ura serviciul și ar fi mers bucuros la tortură, numai să nu pășească acolo. A crezut că are el o problemă, s-a urât și subestimat. Ba chiar a mers și la psiholog. Și bine a făcut. Acesta, l-a sfătuit ca un prieten și i-a spus să nu mai asculte părerile altora. Fiindcă noi nu suntem cum dictează alții, ci cum simțim noi!

Acest sfat l-a ghidat pe Dylan toată viața. S-a uitat în oglindă, și a văzut un om puternic. a regretat puțin că a crezut în alții, dar s-a iertat repede și a mers pe drumul său. Această experiență i-a oferit un curaj incomensurabil, iar încrederea în sine nu l-a mai părăsit de atunci. Și-a deschis propria firmă, iar ascensiunea lui a fost încununată de succes. Ei, bineînțeles că au fost oameni care voiau cu ardoare să îl schimbe, dar el zâmbea, și pleca mai departe. Nu s-a supărat pe ei și nu i-a urât. Și-a repetat mereu că fără ei, nu-și dădea seama cât de important e să fii unic!

”We look up at the same stars and see such different things”

 

sursa: Fii Open Minded

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img