joi, 28 martie, 2024

Detalii socante despre tragedia din Colectiv

Distribuie:

Publicat:

Sala de concerte a clubului Colectiv, containerul si baile s-au dovedit adevarate capcane ale mortii. Sunt ultimele detalii care apar in raportul specialistilor de la Institutul de Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva din Petrosani in cazul tragediei din luna octombrie. Cei care au incercat sa se refugieze in toalete au fost ucisi de temperaturile ridicate, de opt ori mai mari decat poate suporta corpul uman, dar si de gazele toxice.

Expertiza Institutului de Securitate Miniera si Protectie Anti-Exploziva Petrosani a scos la iveala noi detalii socante din seara in care a avut loc tragedia din Colectiv. Specialistii spun ca toaletele din club s-au dovedit a fi adevarate capcane pentru tinerii care s-au refugiat acolo in timpul incendiului.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere s-a putut observa cum multi tineri se inghesuiau sa ajunga catre grupul sanitar al clubului. Specialistii in incendii de la Petrosani au scris in raportul pe care l-au facut ca in toaleta barbatilor au gasit instrumente muzicale pline cu funingine. Cei care au incercat sa fuga de foc de acolo nu au avut scapare.

Incaperea nu era dotata nici macar cu geamuri. Un alt detaliu socant ce reiese din raport este ca in club temperatura depasea 600 de grade Celsius. Tavanul se incinsese pana la 1.000 de grade, iar in containerul in care tinerii s-au inghesuit, temperatura depasea 200 de grade Celsius.

Cine nu a murit din cauza focului, a fost rapus de gaze toxice, mai spun specialistii.

Fotografiile publicate dupa producerea incendiului arata clar infernul prin care au trecut tinerii care venisera plin de entuziasm la concertul trupei Goodbye to Gravity. In urma incendiului din scena pe care s-au urcat artistii nu a mai ramas nimic. Echipamentul muzical ars a mai ramas dupa ce localul a fost distrus. Imaginile arata si aparatura electornica care a fost deteriorata. Nici din zona in care tinerii stateau la mese sau din bar nu a ramas nimic.

64 de oameni au pierit in incendiul din clubul Colectiv. Un student de la ASE, participant la concert pe 30 octombrie, a murit in urma cu aproape o saptamana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img