joi, 28 martie, 2024

Detinut lasat sa moara in chinuri la Penitenciarul Rahova. Era grav bolnav si nimeni nu a vrut sa-i administreze tratamente

Distribuie:

Publicat:

Caz incredibil intr-o inchisoare din Romania! Un tanar de 33 de ani a murit in spitalul Penitenciarului Rahova dupa ce a fost extradat din Anglia. Detinutul suferea de mai multe boli, iar familia si avocatii acestuia acuza ca tanarul nu a primit niciun fel de tratament, informeaza Romania TV. Singurele medicamente care au fost administrate ar fi fost niste pastile pentru somn. Tanarul avea si un picior amputat.

"El era bolnav psihic, suferea de schizofrenie. A fost condamnat in Anglia pentru furt. A fost extradat in Romania pentru o alta pedeapsa primita aici, pentru furt dintr-un magazin, ca i s-a parut ca acolo e diavolul", a declarat, la Romania TV, Alexandru Enache, avocatul baiatului.

Avocatul tanarului spune ca in spatele gratiilor la Penitenciarul Rahova nu a primit medicamentele necesare. I s-ar fi dat doar niste pastile de somn, pana cand a intrat in insuficienta respiratorie.

"Am insistat cam 3 zile la rand si starea lui medicala s-a agravat. Abia pe 28 a fost transferat la spital public", a spus avocatul.

Angajatii penitenciarului nu ar fi fost de acord nici macar sa-l lase internat intr-un spital de stat, asta desi medicii de la Spitalul Nasta ar fi spus ca nu mai poate fi transportat.

"Pe data de 28 a fost transferat la Spitalul Nasta. Pe data de 2 am fost anuntati ca a incetat din viata", a precizat acesta.

Penitenciarul Rahova a confirmat decesul, insa nu a dat mai multe detalii despre caz. Din nefericire, acesta nu este un caz izolat. Asa a fost si cazul lui Dan Adamescucare a murit dupa ce in penitenciar nu i s-a acordat tratamentul corespunzator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img