vineri, 29 martie, 2024

DETOXIFIERE de URGENTA dupa Paste. Cum scapi de toxine intr-o singura zi

Distribuie:

Publicat:

Oboseala, balonare, disconfort, un kilogram, doua in plus, acestea sunt efectele “de a doua zi” ale ospatului traditional de Paste. Organismul supus la caznele digestiei la foc continuu are nevoie de detoxifiere “de urgenta”.

Incepeti dimineata cu un pahar de apa la temperatura camerei, urmat de o cafea amara (cu exceptia cardiacilor). Lichidele sunt cel mai bun lucru care i se poate intampla organismului ghiftuit cu grasimi, dulciuri si alcool. Norma de cel putin doi litri se completeaza din apa plata sau minerala (in functie de tolerabilitatea fiecaruia), compoturi slab indulcite, sucuri naturale de casa, dar si ceaiuri. Ceaiul verde, un diuretic si laxativ excelent, poate inlocui cu succes cafeaua. Se recomanda doua-trei cani pe zi. Ceaiul de musetel (efect laxativ), ceaiul de soc si ceaiul de urzica sunt alte sortimente cu proprietati curative.

Un meniu tipic in cura de detoxifiere cuprinde cereale integrale cu iaurt la micul-dejun, friptura slaba la gratar plus o salata, urmata de o felie de cozonac sau o prajitura si un fruct la pranz, un suc de portocale sau de grapefruit dupa-amiaza si o salata de ton sau o salata bulgareasca la cina.

Fibrele regleaza tranzitul intestinal ingreunat. Fructele si legumele, cerealele integrale, nucile, semintele, alunele neprajite sau salatele asezonate cu ulei de masline presat la rece trebuie sa ia locul preparatelor din carne pentru patru-cinci zile.

“Lactatele probiotice stimuleaza digestia, iar, in plus, iaurturile hidrateaza la fel ca apa. Pofticiosii care tanjesc dupa ultima felie de cozonac isi pot permite mici «scapari» atat timp cat completeaza cu apa, miscare si fructe”, adauga nutritionistul Eduard Adamescu.

Mergeti cu rolele, pedalati pe bicicleta sau plimbati-va prin parc sunt doar cateva sfaturi pentru a compensa abuzul de grasimi si de dulciuri.

Trei conditii pentru detoxifierea organismului in 24 de ore. Tot ce trebuie sa facem este sa bem sucuri proaspete de fructe si sa nu mancam nimic:

– trebuie sa ne preparam sucurile din fructele si legumele care ne plac cel mai mult;
– detoxifierea trebuie sa inceapa la pranz si sa se incheie abia a doua zi, tot la pranz;
– trebuie sa alegem pentru detoxifiere ziua cea mai putin solicitanta.

Specialistii sustin ca este ideal ca procesul de curatare a organismului sa aiba loc acasa si sa nu fie intrerupt de activitati fizice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img