vineri, 29 martie, 2024

Dezastru ecologic la marginea Iasului. Mii de oameni sunt obligati sa doarma cu gunoiul sub nas. Imaginile sunt revoltatoare

Distribuie:

Publicat:

Situatie socanta intr-o localitate din judetul Iasi • De ceva vreme, oamenii au ajuns sa se confrunte cu o problema din ce in ce mai grava si care le afecteaza sanatatea • Conducerea Primariei a ajuns sa-si bata joc de mediu si de oameni intr-un hal fara de hal • La marginea comunei Rachiteni au aparut munti de gunoaie, iar mirosul a devenit insuportabil • Firma de salubritate este inexistenta, in timp ce Primaria taxeaza in continuare cetatenii pentru acest serviciu

Caz fara precedent intr-o localitate din zona de vest a judetului Iasi. De ceva vreme, localnicii din comuna Rachiteni au ajuns sa se confrunte cu o situatie total neasteptata. Primaria comunei Rachiteni a ajuns sa colecteze cu tractorul propriu gunoiul din localitate, dupa ce contractul cu o firma de salubritate specializata nu mai este onorat asa cum ar trebui. In aceste conditii, in comuna lucrurile au luat o cu totul alta intorsatura, iar localnicii au ajuns la disperare.

Oamenii se plang ca nu pot respira, ca nu mai pot sta afara si nici macar in locuinte din cauza mirosului insuportabil atunci cand angajatii Primariei dau foc la resturile adunate pe camp. Cum s-a ajuns la o asemenea grozavie? Primaria condusa de liberalul Petre Dobos, condamnat la doi ani de inchisoare pentru omor din culpa, nu mai are fonduri pentru a onora contractul incheiat cu o societate de salubritate, astfel incat a ajuns sa faca singura activitatea respectiva.

In fiecare zi de marti, un utilaj al Primariei ridica gunoiul din comuna, il transporta la marginea localitatii, unde ii da foc. Oamenii, insa, au ajuns la capatul rabdarii, mirosul devenind insuportabil.

"De vreo doi ani depoziteaza gunoiul la marginea localitatii. Cand e vremea linistita, cand nu bate vantul, e un adevarat dezastru. Am inteles ca au un contract cu o firma, insa nu prea mai au bani. Asa se face ca se folosesc de utilajele Primariei, vin in fiecare zi de marti sa le colecteze si apoi le dau foc. E un adevarat dezastru", a aratat un localnic din comuna Rachiteni, care a semnalat problema respectiva. Mai mult, oamenii platesc si trei lei pe luna pe membru de familie  pentru a beneficia de acest serviciu. Desi sunt facturati in continuare, serviciul este inexistent, iar firma de salubritate nu apare nicaieri. Gunoiul este luat de autoritatea locala si incendiat, riscul imbolnavirii oameniilor fiind unul extrem de ridicat.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img