vineri, 29 martie, 2024

Dezastru pentru tenisul feminin la turneul de la BEIJING

Distribuie:

Publicat:

Toate tenismenele din Romania au fost eliminate inca din primul tur al turneului de la Beijing. Irina Begu a fost invinsa de croata Mirjana Lucic-Baroni, scor1-6, 6-3, 3-6, luni, in runda inaugurala a turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 4.720.380 dolari. Begu (25 ani, 26 WTA) a cedat dupa o ora si 53 de minute in fata unei adversare mai slab clasata (33 ani, 80 WTA). Begu a comis nu mai putin de 10 duble greseli in acest meci (croata 9). Daca romanca a salvat 3 din cele 10 mingi de break, Lucic-Baroni a reusit un procentaj mult mai bun, 12 din 17 (70 la suta), iar aici s-a facut diferenta. Simona Halep a abandonat in primul set al rundei inaugurale, in turneul de la Beijing, din cauza unor probleme medicale.

Irina si Mirjana Lucic-Baroni s-au mai intalnit de doua ori, in 2009, cand Irina s-a impus la turneul ITF de la Midland, cu 6-1, 6-3 (turul I), iar Mirjana castiga la Fort Walton (ITF), tot in primul tur, cu 4-6, 6-2, 6-0. Begu va primi 15.280 dolari si 10 puncte WTA. Ea va juca luni si la dublu, alaturi de Monica Niculescu, impotriva perechii cehe Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka. Toate cele patru romance aflate pe tabloul principal de simplu la Beijing au pierdut in runda inaugurala: Simona Halep (principala favorita), Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu si Irina Begu.

In schimb, vesti mai bune vin din circuitul masculin. Perechea formata din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, luni, in sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 2.700.510 dolari, dupa 3-6, 6-3, 10-4 cu americanii Eric Butorac/Scott Lipsky.

Principalii favoriti de la Beijing s-au impus in 65 minute de joc, dupa un debut mai dificil de meci, si si-au asigurat un cec de 19.890 dolari si 90 de puncte ATP. Tecau si Rojer i-au mai invins o data pe americanii Butorac/Lipsky, anul acesta, in optimi la US Open, cu 7-6 (3), 7-5. In sferturi, cuplul romano-olandez va juca impotriva castigatorilor din meciul Pablo Cuevas (Uruguay)/Viktor Troicki (Serbia) – Rohan Bopanna (India)/John Isner (SUA).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img