joi, 28 martie, 2024

Dieta-fulger cu banane si lapte: slabiti 4 kilograme in 4 zile

Distribuie:

Publicat:

Descoperita in 1934 de doctorul George Harrop, aceasta dieta era finalizata in urma experimentelor specialistului cu o alta, bazata exclusiv pe banane, s care demonstrase ca este nevoie de ceva in plus ca sa nu intervina dezechilibrele in aportul de nutrienti care insotesc de regula acest tip de diete bazate pe un singur element. Asa a aparut dieta cu banane s lapte. Cercetarile specialistului au aratat ca aceasta intruneste calitati pe care le cauta toate persoanele pasionate de diete, dar care nu vor sa se imbolnaveasca: ofera organismului tot ce are nevoie s in acelas timp se pierde in greutate prin cea mai simpla metoda din lume: arderea in fiecare zi a unui numar mai mare de calorii decat se ingurgiteaza.

In conditiile in care consumul zilnic in cazul dietei cu banane s lapte este de mai putin de 1.000 de calorii, iar necesarul este de circa 2.500, aritmetica este simpla: o banana contine 100 de calorii in medie, iar un pahar cu 250 ml lapte aduce 80 de calorii. Asadar, cu sase banane s trei cesti cu lapte zilnic, timp de patru zile, organismul consuma mult mai mult decat primeste din punct de vedere caloric s astfel, automat, se pierde din greutate. Marele avantaj al acestei diete – care se tine doar patru zile o data, nu mai mult, atrage atentia 7daygmdiet.com – este acela ca nu pune in pericol buna functionare a organismului. Și asta datorita continutului nutritiv al celor doua elemente care o compun.

Pe langa imbunatatirea aspectului exterior prin scaderea in greutate – s care, dupa cum se cunoaste, face sa creasca mult buna dispozitie s stima de sine – s pe langa pierderea propriu-zisa de kilograme, oricand binevenita pentru oricine daca nu este drastica s brusca, dieta cu banane s lapte inseamna multe substante cu certe proprietati pentru organism. In cazul bananelor, este vorba despre vitamine s minerale, in special potasiu (422 de miligrame de fiecare fruct), care, impreuna cu magneziul, contribuie masiv la buna functionare a inimii (persoanele care au potasiu in dieta prezinta un risc mai mic cu peste 27% de a suferi un atac de cord, arata authoritynutrition.com). Mai departe, bananele contin fibre (3 miligrame per fruct), care sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv si care mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp. Nu este de mirare ca sportivii le prefera (tenismanul Andy Murray fiind unul dintre ei…).

Despre beneficiile laptelui se stiu foarte multe lucruri de cand e lumea, practic. Mergand dincolo de celebrele bai in lapte pe care Cleopatra, regina Egiptului, le facea pentru stralucirea s supletea pielii, de interes in cazul dietei cu banane s lapte este faptul ca acesta din urma sustine oasele s dantura, fiind o sursa majora de calciu. Laptele contine s antioxidanti foarte importanti in lupta pe care organismul omului modern o duce cu agresiunea a numeros radicali liberi. Tot laptele poate aduce un pretios aport de proteine, atat de importante pentru mentinerea tonifierii musculaturii. De altfel, studii dintre cele mai recente au relevat ca femeile care obisnuiesc sa faca exercitii fizice in mod regulat s consuma lapte degresat pierd in greutate mai mult s mai repede decat cele care il exclud din dieta, arata fitday.com. Multe staruri americane au facut adevarate campanii de promovare a beneficiilor laptelui, cu Harrison Ford in avanpostul demonstratiei ca acesta este un binefacator al organismului.

Dupa trecerea in revista a avantajelor individuale ale celor doua componente, este usor de identificat efectul pe care il are consumul lor in combinatie. Rezultatul este o buna sustinere nutritionala, chiar daca pe termen scurt, a nevoilor s functionarii organismului. Asadar, ce presupune exact aceasta dieta? Micul dejun: 2 banane s o cescuta cu lapte cald; gustare: 3 pahare cu apa; pranz: 2 banane s o cescuta cu lapte (sub forma de milkshake); gustare de amiaza: 3 pahare cu apa; cina: 250 ml lapte s 2 banane (milkshake sau separat). Evident, aceasta este doar o forma de program. In functie de preferintele de consum, fiecare persoana poate recurge la a combina cum doreste cantitatile initiale indicate.

„Pe parcursul vietii mele, am fost nevoit de multe ori sa-mi inghit propriile cuvinte. Consider asta o dieta pe cinste“ (Sir Winston Churchill)
Singura concesie: supa de varza. La prima vedere, dieta este simpla s oricum dureaza destul de putin, cu rezultate spectaculoase. Dar este bine sa se tina seama de cateva lucruri inainte de a se trece la actiune. Scaderea mare a numarului de calorii consumate poate genera o stare de slabiciune fizica – este normal. In cazul in care apetitul nu poate fi tinut sub controlul strict presupus de dieta, singura concesie pe care v-o puteti face este o cescuta cu supa de varza la gustarea de amiaza. Nu in ultimul rand, inainte de a tine inca o data aceasta dieta, este bine sa treaca cel putin o saptamana de la cea anterioara. sursa: taifasuri.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img