vineri, 29 martie, 2024

Directorul ANM, previziuni SUMBRE: “Nu este exclus sa…”

Distribuie:

Publicat:

Directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a prezentat la Antena 3, cum va fi vremea in urmatoare perioada. Aceasta a precizat ca in urmatoarea perioada „Vor fi zone din tara in care va ploua destul de mult”.

„Modelul numeric arata ce va urma de aici incolo, vedem ca vor mai fi zone cu precipitatii. In zonele de munte vor fi mai mlte precipitatii. Faptul ca pe partea de sud si de est temperaturile sunt inca foarte ridicate, ieri au fost 38 de grade la Zimnicea, inainte sa inceapa furtuna au fost 31 de grade, dupa furtuna au fost 16 grade. Speram contrastul sa fie mai putin evident, nu este exclus sa mai avem manifestari. Aceste precpitatii vor depasi zona intracarpatica si se vor extinde.

La Bucuresti, miercuri, se va schimba vremea. Joi, va ploua peste tot in tara, iar vineri vor aveam temperaturi de toamna. Vom fi atenti la manifestarile de instabilitate, la cantitatile care urmeaza a se acumula. Vor fi zone din tara in care va ploua destul de mult. Din noaptea de miercuri spre joi vin ploile. In momentul in care se dezvolta astfel de super celule, un nor care ajunge la 10 mii de metri, incep sa supraveghez cu radarul ca sa anunt care va fi zona afectata de fenomenele extreme”, a declarat Florinela Georgescu.

Mai mult, directorul executiv al ANM spune si de unde pot afla cetatenii mai multe informatii despre starea vremii. „Avem site-ul meteoromania.ro unde sunt avertizarile meteo, avem aplicatia de avertizari meteo”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img