sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Discursul lui Ciolos in fata celor doua Camere ale Parlamentului

Distribuie:

Publicat:

Premierul desemnat Dacian Ciolos a declarat, marti, intr-un discurs sustinut in fata celor doua Camere ale Parlamentului, inaintea votului de incredere, ca noul guvern nu isi doreste si nu poate sa inlocuiasca clasa politica din Romania.

“Imi voi folosi toata energia pentru a contribui la recastigarea increderii si prestigiului Romaniei. Noi (guvernul tehnocrat – n.red.) nu ne dorim si nu putem sa inlocuim clasa politica. Democratia nu e posibila fara politicieni si partide. Noi nu putem guverna decat alaturi de fortele politice reprezentate democratic din Parlament. Sper sa va alaturati eforturilor noastre.

Vom fi deschisi la proiectele si la propunerile si ideile dumneavoastra si va asigur ca va vom asculta cu mare atentie”, a precizat Dacian Ciolos.

Premierul desemnat a mai spus ca atat el, cat si echipa sa isi doresc sa creeze premisele unui nou proiect de dezvoltare accelerata a Romaniei, egal cu potentialul urias al acestei tari.

“Putem sa facem acest lucru doar impreuna, pentru ca tot dumneavoastra, partidele politice, va trebui sa fiti cei care veti continua sa claditi o tara care sa dea speranta romanilor”, a completat Ciolos.

Premierul desemnat spera ca acest proiect sa ii faca pe romanii plecati in strainatate sa se intoarca in tara pentru ca, “daca vorbim de acasa, acasa este intr-un singur loc: aici, in Romania”.

“Am purtat acest ‘acasa’ in inima in toti acesti ani cand am fost plecat sa imi exercit atributiile in afara tarii si ma bucur ca azi pot sa imi aduc, alaturi de colegii mei din guvern modesta mea contributie, pentru a face acest ‘acasa’ mai bun”, a subliniat premierul desemnat.

Ciolos si-a incheiat discursul in fata parlamentarilor cu un citat din Marcus Aurelius: “Doamne, da-mi puterea sa schimb ceea ce poate sa fie schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea de a distinge intre cele doua”.

Parlamentul s-a reunit, marti, in sedinta comuna pentru a vota Guvernul Ciolos. Pentru a fi investit, noul Executiv are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img