marți, 16 aprilie, 2024

Doi patroni de la Colectiv ies din arest

Distribuie:

Publicat:

Paul Gancea si Costin Mincu, doi dintre patronii clubului Colectiv, vor fi eliberati din arest preventiv si plasati in arest la domiciliu, a decis, luni, Tribunalul Bucuresti.

Cel de-al treilea patron, George Anastasescu, a facut cerere separata, care urmeaza sa fie judecata in perioada urmatoare, informeaza B1TV.

Spatiul de la subsolul cladirii in care a izbucnit incendiul devastator in noaptea din 30 octombrie se afla in administrarea SC Colectiv Club SRL, cu sediul in sectorul 4 al Capitalei, firma fiind infiintata in data de 6 octombrie 2014 de trei asociati persoane fizice: George Alin Anastasescu (cu 47% din actiuni), Paul Catalin Gancea (cu 30% din actiuni) si Costin Mincu (cu 23% din actiuni).

Decizia judecatorilor este definitiva si executorie, urmand ca in cateva zile sa fie motivata public.

Cei trei patroni au stat in spatele gratiilor mai bine de o luna. Initial, judecatoria sectorului 4 a respins cererea inlocuirii arestului preventiv cu o masura mai blanda, insa Tribunalul Bucuresti a acceptat-o.

Judecatoria Sectorului 4 a decis, pe 3 noiembrie, ca patronii clubului Colectiv sa fie arestati preventiv, fiind acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul incendiului care a avut loc pe 30 octombrie.

In acelasi dosar au mai fost arestati preventiv patronii firmei si pirotehnistul care a asigurat efectele speciale la concertul trupei Goodbye to Gravity, organizat in club in seara respectiva.

De asemenea, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost retinut si apoi pus sub control judiciar.

62 de persoane au murit si peste 100 au fost ranite in incendiul produs la clubul Colectiv in noaptea de vineri, 30 octombrie, zeci de raniti fiind in continuare internati in spitale din Bucuresti si din strainatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img