vineri, 29 martie, 2024

DOLIU in fotbalului romanesc! Inca o legenda a Romaniei a murit! Suferea de o boala necrutatoare

Distribuie:

Publicat:

O noua tragedie a lovit fotbalul romanesc. Un jucator legendar a murit din cauza unei boli necrutatoare. Fostul fotbalist de la Petrolul Ploiesti, unul dintre ultimul mohicani ai celebrei "duble" cu Liverpool din 1966, a murit la varsta de 71 de ani.

Este vorba despre Octavian Dincuta, care a incetat din viata dupa doua saptamani de lupta si suferinta la Spitalul Colentina din Bucuresti. Un diagnostic preliminar indica un cancer cerebral. Acum 11 ani, Pusa, sotia lui, fusese rapusa tot de aceasta boala necrutatoare, potrivit Romania TV. Octavian Dincuta a fost cel mai tanar component, doar 19 ani in acel moment, al formatiei Petrolului care a invins-o pe Liverpool in 1966, 3-1, in Cupa Campionilor Europeni.

Tavi Dincuta evolua pe postul de atacant si a fost campion al Romaniei cu Petrolul, la finalul sezonului 1966. A jucat pentru galbeni-albastri 216 meciuri si a marcat 35 de goluri. Dincuta se confunda cu istoria ploiestenilor, ocupand o perioada si functia de antrenor principal la Petrolul II. Sicriul va fi depus maine, dupa ora 16:30, la capela cimitirului Viisoara, iar inmormantarea va avea loc sambata, la o ora stabilita ulterior, scrie si Gazeta Sporturilor.

CITESTE SI: DOLIU in lumea fotbalului! Un fotbalist a murit dupa ce a fost lovit cu mingea in piept

Un jucator al unei echipe de fotbal din Croatia a decedat sambata pe teren, la doar 25 de ani, dupa ce a fost lovit in piept de o minge in timpul unui meci, scrie Daily Mail. Bruno Boban, jucator la NK Marsonia, in liga a treia din Croatia, a receptionat in piept, in minutul 15, o minge sutata de un adversar, component al formatiei Slavonija Pozega.

Partida a continuat dar la scurta vreme Boban s-a prabusit inconstient pe teren. Echipajul de pe o ambulanta aflata pe stadion a intervenit, jucatorului i-au fost aplicate manevre de resuscitare care au durat circa 40 de minute, dar nu s-a mai putut face nimic pentru tanarul fotbalist. Desi jucatorii ambilor formatii au fost socati de eveniment, meciul de pe Gradski Stadion s-a desfasurat mai departe, NK Marsonia impunandu-se cu 1-0.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img