sâmbătă, 20 aprilie, 2024

DOLIU in lumea muzicii! A murit una dintre cele mai influente figuri din istoria rockului

Distribuie:

Publicat:

Scott Walker, una dintre cele mai enigmatice si influente figuri din istoria rockului, a murit la varsta de 76 de ani, a confirmat casa de discuri 4AD pentru BBC. 

Muzicianul de origine americana, stabilit in Marea Britanie, este cunoscut pentru piese precum „Make It Easy On Yourself“, „The Sun Ain't Gonna Shine Anymore“ si „Joanna“ si este considerat o influenta pentru artisti ca David Bowie si Jarvis Cocker, scrie News.ro.   „Timp de o jumatate de secol geniul omului nascut Noel Scott Engel a imbogatit viata a mii de oameni“, se arata in comunicatul casei de discuri 4AD. 
Cauza mortii nu a fost inca dezvaluita, potrivit The Guardian.    
Scott Walker a devenit celebru la jumatatea anilor 1960, odata cu grupul The Walker Brothers, iar mai apoi, in 1967, si-a inceput cariera solo, lansand o serie de materiale discografice – de la „Scott I“ pana la „Scott IV“ – considerate drept „unele dintre cele mai aventuroase si indraznete albume pop din istorie“. Muzica lui, cu influente psihedelice si experimentale, a explorat teme precum dragostea si moartea.   Mai tarziu, Scott s-a mutat la periferia scenei muzicale cu o serie de albume din ce in ce mai experimentale, printre care „Tilt“ (1995) si „The Drift“ (2006), in care reflecta la amanta lui Mussolini, masacrul de la Srebrenica si atentatele de la 11 septembrie.    
In 2017, BBC a organizat un concert-tribut Proms pentru artist la Royal Albert Hall.   Walker, „unul dintre cei mai respectabili inovatori“, dupa cum l-a numit 4AD, a colaborat si cu artisti ca Nick Cave si Pulp.   Scott Walker a lansat opt albume cu The Walker Brothers, a scris muzica de film si a lansat 14 albume solo de studio, cel mai recent fiind „Soused“ (2014), pentru care a colaborat cu trupa experimentala de metal Sun O.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img