miercuri, 24 aprilie, 2024

Donald Trump critica ataca din nou ancheta privind ingerinta rusa in alegerile prezidentiale – Este o vanatore de vrajitoare

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a denunţat din nou joi într-un mod vehement ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016, condusă de procurorul special Robert Mueller, la o săptămână după ce l-a demis pe ministrul justiţiei, care s-a recuzat în acest dosar, informează AFP preluată de Agerpres.

'O VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE ABSOLUTĂ CA NICIO ALTA ÎN ISTORIA AMERICANĂ', a denunţat dis-de-dimineaţă Donald Trump pe Twitter, calificând ancheta drept o 'ruşine' pentru naţiunea americană. 

Tonul, textul cu majuscule, atacurile la adresa lui Robert Mueller şi a echipei sale mandatate cu ancheta privind suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016 nu sunt ceva nou pentru preşedintele american, notează AFP. 

Acest nou atac capătă totuşi o semnificaţie deosebită, întrucât intervine la câteva zile după alegerile la jumătate de mandat în urma cărora democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor, care a fost condusă până acum de republicani, şi numirea – extrem de controversată – la Justiţie a unui ministru interimar în locul lui Jeff Sessions, concediat. 

Persoana desemnată ca interimar la Justiţie, Matthew Whitaker, a criticat în 2017 amploarea anchetei Mueller, costul său şi a preluat teza preşedintelui american privind o 'vânătoare de vrăjitoare'. Deoarece investigaţiile sunt supravegheate de Ministerul Justiţiei, numirea lui Whitaker a provocat îngrijorarea democraţilor. 

Denunţând un 'veritabil haos', locatarul de la Casa Albă nu şi-a ascuns iritarea în această nouă tiradă împotriva echipei lui Robert Mueller. 

'Nu au descoperit niciun fel de complicitate şi au devenit complet nebuni', şi-a manifestat nemulţumirea Donald Trump. 

'Sunt o ruşine pentru naţiunea noastră şi nu le pasă de toate vieţile pe care le-au distrus', a adăugat preşedintele american în aceeaşi postare. 

Într-un an şi jumătate de anchetă, investigaţiile lui Robert Mueller au condus la inculparea a circa 30 de persoane şi entităţi americane şi ruse. 

După ce Jeff Sessions s-a recuzat din ancheta privind ingerinţa Rusiei, numărul doi în Ministerul Justiţiei, Rod Rosenstein, a supervizat aceste investigaţii tentaculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img