joi, 28 martie, 2024

Doua tentative de suicid in mai putin de 24 de ore la Husi.

Distribuie:

Publicat:

Medicii huseni au avut de a face in acest weekend in mai putin de douazeci si patru de ore, cu doua tentative de suicid. Ambele persoane se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.

Cojocaru Vasile de 53 de ani din municipiul HUSI a fost adus in coma de gradul IV, intoxicat cu furadan. Acestuia i-a fost acordat primul ajutor, iar mai apoi a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Vaslui.

 Cateva ore mai tarziu, un alt barbat in varsta de 34 de ani din Husi, dar cu domiciliul in Brasov a a fost adus la Sectia Primiri Urgente a spitalului municipiului husean. Cadrele medicale de la unitatea de Primiri Urgente l-au intubat imediat, lucru care i-a salvat si viata .Acesta a fost diagnosticat cu intoxicatie cu insecticid, barbatul se mai afla si intr-o stare de etilism acut.

Ce este FURADANUL?

“Furadanul ingerat este un neuroparalizant, nu mai conteaza daca inghiti un gram sau 20 de grame, tocmai de aceea produsul nu poate fi comercializat, facand parte din grupa intai de toxicitate” a explicat, directorul general al ICECHIM, Sanda Velea. Furadanul a fost retras de pe pietele UE din decembrie 2008. “Furadanul se gaseste sub forma de granule. Pentru a fi folosit in tratarea semintelor este conditionat, iar acest procedeu era realizat cu solvent petrolier. In timp solventul petrolier a fost inlocuit cu un solvent ecologic, astfel ca substanta care apare pe piata pentru tratarea semintelor are o anumita concentratie, poate 40-50 la suta. Dar si in aceasta concentratie produsul ramane in cea mai toxica grupa, astfel ca ingerat provoaca moartea in cateva minute. Nu cantitatea conteaza. Poti foarte bine sa bei 400 de mililitri din produs sau 20 de mililitri. Decesul survine la cateva minute. Numai acidul sulfuric nu poate fi baut, intrucat arde instantaneu cavitatea bucala. In schimb, alte produse otravitoare pot fi ingerate chiar si in cantitati mai mari”, a mai spus directorul general al Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM). Culoarea roz a produselor indica faptul ca este vorba despre un toxic. “Veti vedea ca otrava pentru sobolani este roz. Chiar acel grausor care se da pentru starpirea rozatoarelor. Si culoarea roz a furadanului este dovada faptului ca este un produs toxic”, a explicat directorul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img