vineri, 29 martie, 2024

Dragos Bucur, despre procesul de adoptie a fiicei sale: „Exista discriminare in Romania! Parintii nu voiau sa adopte un copil de etnie roma”

Distribuie:

Publicat:

Dragos Bucur (41 de ani) si sotia sa, Dana Nalbaru (41 de ani), au adoptat o fetita pe nume India Roxana anul trecut. Actorul a oferit detalii despre cum a decurs procesul de adoptie a fiicei sale.

Dragos Bucur a vorbit si despre discriminarea care exista in Romania. Fiica lor este de etnie roma, iar in timpul procesului de adoptie a intalnit familii care nici nu voiau sa auda de asa ceva. Parintii respectivi ar fi scris pe hartie foarte clar ca nu isi doresc un copil de etnie roma.

„Exista discriminare in Romania. Stiti ca fetita noastra mijlocie, India Roxana, este de etnie roma. In timpul procesului de adoptie exista intalniri de grup la care vin mai multe familii si discuta. Din 12 familii, 11 nu voiau sa auda de un copil de etnie roma. Nu ca nu voiau sa adopte, nu voiau sa auda. Au scris pe hartie ca nu vor copil de etnie roma. Mi se pare o oglinda a societatii noastre, are legatura cu etnia, cu orientarea sexuala, cu alegerile religioase. Traim intr-o tara…”, a declarat Dragos Bucur la Digi24.

El a mai explicat ca procesul in sine a fost simplu pentru ei: „Cei care spun ca e complicat sunt cei care au niste cerinte greu de indeplinit, ei vin si scriu pe foaie: vreau un copil blond, cu ochi albastri, de sex feminin, intre 6 luni si un an si doua luni, nascut in zodia Leu si, fara sa exagerez, din tata intelectual, mama studenta, nascut in Muntenia. Pe cuvantul meu. Evident ca e greu asa“.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img