vineri, 29 martie, 2024

DRANCENI:Tigari de contrabanda ascunse in peretii unui autocar-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui au descoperit peste 40.000 tigarete de provenienta R. Moldova, ascunse in peretii laterali ai unui autocar condus de un barbat cu dubla cetatenie, romano – moldoveana, care  efectua curse internationale pe ruta Chisinau – Italia.

In ziua de 13 iulie , pentru valorificarea unor informatii detinute de politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, in localitatea de frontiera Drinceni a fost organizata si desfasurata o actiune punctuala pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta R. Moldova.

In cadrul actiunii desfasurate, in jurul orei 20.00, politistii de frontiera au identificat si oprit in trafic un autocar inmatriculat in R. Moldova, care efectua curse regulate pe ruta Chisinau – Italia, despre care detineau date ca este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda. Mijlocul de transport era condus de G.V., in varsta de 31 de ani, care era insotit de M.O. si C.C., in varsta de 31 ani, respectiv, 28 de ani, soferi de schimb, persoane cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova.

In vederea efectuarii unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, acesta si persoanele au fost conduse la sediul S.T.P.F. Vaslui, din municipiul Husi.

In urma controlului amanuntit efectuat asupra autocarului, politistii de frontiera au descoperit ascunse in peretii laterali ai acestuia 42.800 tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova, iar in compartimentul pentru bagaje, 7 litri bauturi alcoolice, pentru care nu existau documente legale.

Cu privire la cele constate, cei trei soferi au declarat ca nu stiau despre existenta acestor bunuri in autocar.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura confiscarii bunurilor accizabile descoperite, in valoare totala de 32.505 lei, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img