vineri, 19 aprilie, 2024

Drum judetean din Vaslui, blocat de soferi satui de starea proasta a asfaltului

Distribuie:

Publicat:

Protest spontan joi,8 septembrie, pe Drumul Judetean 245E.  Zeci de sateni au blocat drumul cu utilaje si autoturisme in semn de revolta fata de modul cum arata suprafata de drum. Cursul evenimentului este foarte simplu, totul a pornit de la un sofer al unui autoturism care a ramas blocat cu masina in drum, dupa ce un amortizor al autovehicului a cedat din cauza gropilor din asfalt.

„Am mers cam 70 de metri şi am auzit o pocnitură, am crezut că e o piatră, dar maşina a început să joace m-a furat în stânga, apoi în dreapta şi am oprit, pentru că nu o mai puteam controla. Am rămas aici blocat, iar lumea indignată s-a strâns imediat. Li se putea întâmpla şi lor. Sunt 350 de metri, suntem de râsul lumii, chiar nu putem asfalta o bucată de drum?”, a declara joi, Comişescu Paul.

Oamenii spun că de 20 de ani drumul este impracticabil, deşi porţiunea care ar trebui reabilitată nu depăşeşte un kilometru. S-ar apuca chiar ei de lucru, dar se gândesc că vor fi traşi la răspundere de şefii Consiliului Judeţean.

„Avem 500 de metri, am vrea să asfaltăm noi, primăria, din fondurile noastre, câte 100 de metri măcar, în fiecare an, dar ne gândim că dacă se îndreaptă împotriva noastră, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe. Drumul ăsta a înghiţit bani, cu banii de pe mentenanţă s-ar fi putut face un drum din marmură sau din roca cea mai scumpă”, a declarat viceprimarul comunei Deleni, Doru Ieşanu.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au reuşit să-i determine pe oameni să deblocheze drumul, spre nemulţumirea celor care trebuiau să ajungă acasă şi au fost nevoiţi să meargă jos. Şoferul care a rămas cu maşina blocată în drum a fost sancţionat cu amendă şi totodată a rămas şi fără permis.

Oamenii sunt decişi să blocheze drumul în fiecare zi, până ce şefii de la judeţ vor fi sensibilizaţi şi vor veni să le asfalteze drumul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img