joi, 25 aprilie, 2024

DSP amendeaza usturator spitalele din judet

Distribuie:

Publicat:

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica, la ordinele Inspectiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sanatatii, au efectuat o serie de controale in perioada mai-iulie in toate unitatile sanitare din judet, dar si din tara. Pentru a evita eventualele musamalizari, la Vaslui a venit o echipa de la DSP Botosani, care au dat amenzi fara nicio ezitare. 

Mai apoi, a fost organizata o alta serie de controale, in vederea respectarii masurilor dispuse de cei de la DSP Botosani, de aceasta data de  catre inspectorii din judetul Vaslui.

In prima faza, nereguli au fost gasite la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Husi, dar care, in termenele de 30 si respectiv 90 de zile, au fost remediate. Chiar si asa, unitatea a fost sanctionata pentru nerespectarea pauzelor de minim 30 de minute intre interventiile chirurgicale succesive. 

La Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, cea mai mare unitate medicala din judet, nu au fost respectate graficele de conformare impuse de inspectorii DSP, drept urmare unitatea sanitara a fost sanctionata cu amenda in valoare de 5.000 de lei si cu doua avertismente.

Faptul ca unitatea nu are asigurata apa calda in fiecare spatiu in care se acorda asistenta medicala in cadrul ambulatoriului de specialitate, numarul si amplasarea paturilor in anumite sectii nu au fost respectate iar depozitarea ustensilelor si a recipientilor nu este asiguarata in toate sectiile, i-a adus conducerii o amenda de 5.000 de lei si patru avertismente.

Si la Barlad s-au constatat nereguli, mai exact la Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman”, unde nu a fost respectat graficul impus de inspectorii DSP in controlul incrucisat si in recontrol.O amenda in suma de 5.000 de lei si patru avertismente a primit unitatea sanitara, pentru nealocarea spatiilor activitatilor medicale, pentru nerespectarea dotarilor si finisajelor corespunzatoare, pentru neschimbarea lenjeriei dupa externarea pacientilor s.a.m.d.

Si Spitalul de Psihiatrie Murgeni a fost sanctionat cu un avertisment si trei amenzi in cuantum de 1.500 de lei. Aici, nu se respecta circuitele functionale de la nivelul spalatoriei, personalul nu aplica o procedura de dezinfectie pentru toata lenjeria, lenjeria nu este calcata desi a fost achizitionat un calandru de mici dimensiuni iar personalul nu respecta protocoalele de lucru privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea umidificatoarelor.

Inspectorii DSP au revenit in spitale si in intervalul iunie-iulie, pentru a constata daca problemele din unitatile sanitare au fost remediate.

Astfel,la Husi,au fost remediate deficientele privind respectarea pauzelor intre interventiile chirurgicale succesive, asigurandu-se astfel conditii pentru efectuarea dezinfectiei suprafetelor si a aerului si consemnarea in registre a acestor operatiuni. 

La SJU Vaslui, “Nu au fost respectate graficele de conformare impuse de inspectorii DSP cu privire la asigurarea apei calde in toate spatiile in care se acorda asistenta medicala. Din aceste motive, unitatea a fost sanctionata atat cu avertisment, cat si cu amenda in valoare de 5.000 de lei pentru neasigurarea unui microclimat corespunzator. De asemenea, a fost interzisa desfasurarea activitatilor medicale in filtrul pentru izolare septica a sectiei Pediatrie, pana la remedierea deficientelor”, dupa cum a declarat conducerea DSP Vaslui.

 Tot acestia spun ca la Spitalul “Elena Beldiman” din Barlad, “nu au fost eliberate toate incaperile de la nivelul sectiei de Chirurgie/Ortopedie de catre medicii care nu mai detin functii de conducere, motiv pentru care a fost sanctionat cu avertisment medicul sef de sectie. Pentru alte nereguli constatate, au fost trasate termene, urmand a fi efectuate recontroale si aplicate amenzi in caz de nerespectare a acestora.” 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img