marți, 16 aprilie, 2024

DSVSA Vaslui indeamna fermierii sa-si vaccineze pasarile

Distribuie:

Publicat:

Doua focare de pseudopesta Newcastle aviara s-au inregistrat in judetul Prahova, motiv pentru care autoritatile veterinare vasluiene ii indeamna pe toti fermierii si detinatorii de pasari de curte sa le vaccineze.

“Avand in vedere ca Newcastle nu se afla pe lista bolilor pentru care costurile combaterii se compenseaza, atragem inca o data atentia crescatorilor de pasari din exploatatiile comerciale autorizate sanitar veterinar sa respecte strict procedurile de biosecuritate si de vaccinare pentru a nu intampina evenimente nedorite si extrem de costisitoare. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui va efectua controale in fermele de pasari asupra respectarii masurilor de biosecuritate si finalizare a vaccinarii impotriva bolii Newcastle, conform Programului Strategic. Avand in vedere ca, in aceasta perioada, in gospodariile din mediul rural se achizitioneaza pui de o zi sau de diferite varste din diverse surse si din incubatie proprie, adresam rugamintea populatiei sa anunte medicul veterinar de circumscriptie in vederea luarii in evidenta a acestor efective de pasari si vaccinarii lor”, a declarat directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Vaccinarea este obligatorie iar sustragerea de la ea se pedepseste cu amenzi intre 400-800 de lei. Costurile cad in sarcina proprietarului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img