miercuri, 24 aprilie, 2024

Dupa Maria Sharapova, inca o mare sportiva a fost prinsa dopata

Distribuie:

Publicat:

Dupa Maria Sharapova, inca o mare sportiva din Rusia a fost testata pozitiv cu meldonium. Campiona mondiala la inot Yulia Efimova risca o suspendare pe viata, fiind recidivista.

Inotatoarea rusa Iulia Efimova, care are in palmares patru titluri de campioana mondiala, a fost depistata pozitiv la meldonium, iar acum risca o suspendare pe viata, fiind la cel de-al doilea caz de dopaj din cariera sa, a anuntat agentia TASS.

Efimova, in varsta de 23 de ani, care se pregateste in Statele Unite incepand din 2011, a fost testata pozitiv cu ocazia unui control in afara competitiei.

“Federatia este la curent cu faptul ca Efimova a fost depistata pozitiv la meldonium”, a declarat o sursa din cadrul Federatiei ruse de natatie (ASRF).

Medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, in proba de 200 m bras, Efimova a mai fost suspendata de Federatia internationala de natatie (FINA), timp de 16 luni, in mai 2014, dupa ce in esantioanele sale au fost descoperite urmele unui steroid anabolizant, DHEA, care mareste metabolismul si favorizeaza pierderea in greutate, tot cu ocazia unui control in afara competitiei, efectuat la Los Angeles, in 2013.

La inceputul acestei luni, Iulia Efimova a stabilit cea mai buna performanta mondiala a sezonului la 100 metri bras, cu 1 min 05 sec 70/100, in cadrul Grand Prix-ului de la Olando (SUA).

Zece sportivi si sportive din Rusia au fost depistati pozitiv la meldonium de la inceputul acestui an, cand substanta respectiva a fost trecuta pe lista substantelor interzise, cea mai cunoscuta fiind jucatoarea de tenis Maria Sarapova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img