miercuri, 24 aprilie, 2024

E cea mai frumoasa pilda despre iubire, pe care ai citit-o vreodata

Distribuie:

Publicat:

La o margine de drum stateau Iubirea si Despartirea, admirand un cuplu de tineri. La un moment dat, Despartirea zice:
-Pun pariu ca ii despart!

La care Iubirea ii raspunde:
-Asteapta un pic, da-mi voie mai intai mie sa intervin putin, dupa care poti face ce vrei cu ei.

Despartirea a cazut de acord. Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit in ochi si a vazut o scanteie intre ei… Iubirea a revenit inapoi si a spus:
-Acum e randul tau.
Despartirea zice:
-Nu, acum n-o sa pot face nimic – acum inimile lor sunt pline de iubire. O sa vin mai tarziu.
A trecut timpul. Despartirea a intrat in casa si a suprins-o pe tanara mamica cu un copilas in brate, alaturi de proaspatul tatic. Despartirea spera ca iubirea dintre cei doi a disparut, de aceea a si pasit pragul casei lor. Insa privindu-i in ochi, ea a vazut Recunostinta. Despartirea s-a intors si a zis:
-O sa vin la ei mai tarziu.

Cum se simte iubirea in functie de varsta la care te indragostesti! Sa nu credeti ca oamenii se indragostesc doar in adolescenta!

A trecut timpul. Despartirea a venit din nou in casa celor doi soti – in casa se auzeau tipete de copii, tatal obosit venise de la munca, mama incerca sa-i linisteasca pe cei mici. Despartirea spera ca acum va reusi sa-i desparta, in aceasta perioada iubirea si recunostinta ar fi trebuit deja sa dispara. Insa privindu-i in ochi, ea a vazut Respect si Intelegere.
-O sa vin mai tarziu, a zis Despartirea.
A trecut timpul. Despartirea a sosit din nou in casa lor. Copiii erau mari deja, tatal carunt le explica ceva, iar mama gatea la bucatarie. I-a privit iarasi in ochi si a vazut Increderea.
-O sa vin mai tarziu, a zis dezamagita Despartirea.
A mai trecut ceva timp. Despartirea a venit din nou in ospetie, vede cum nepoteii fug prin casa, langa semineu sta o femeie batrana. Despartirea o priveste si isi spune in gand:
-Se pare ca a venit timpul.
A vrut s-o priveasca in ochi pe batrana, dar femeia s-a ridicat repede si a iesit din casa. Despartirea a urmarit-o. Bunicuta a ajuns la cimitir si s-a asezat langa mormantul sotului.
-Se pare ca am intarziat, timpul a facut treaba in locul meu, si-a zis Despartirea. Dupa care a privit in ochii inlacrimati ai batranei si a vazut amintirea despre – Iubire, Recunostinta, Respect, Intelegere si Incredere…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img