joi, 25 aprilie, 2024

E jale in PNL Vaslui. Vor cadea multe capete care au tradat. Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

Partidul National Liberal nu reuseste sa isi revina dupa pierderea alegerilor parlamentare. Drept dovada ca in majoritatea organizatiilor din teritoriu, dar si in cea de la varf, este haos. Lupta pentru putere este tot mai apriga, iar in tot acest timp, liberalii pierd o buna parte din electorat. Asa a ajuns PNL, asemenea unui partid fara conducatori, un partid in care fiecare spune ce vrea si ia ce decizie doreste.

 Se observa in ultimele luni ca membrii PNL isi sustin propriile pareri si nu actioneaza conform cu directia partidului. Acum sefii de la centru spun ca vor trece la excluderi daca nu se intelege ca e nevoie de disciplina. Haosul domneste in sanul Organizatiei Judetene a PNL Vaslui. Mai multe tabere s-au format in partid, iar neintelegerile au inceput sa apara imediat dupa retragerea din functia de presedinte a lui Dan Marian. Cercetat de procurorii anticoruptie, Marian a fost nevoit sa lase din mana haturile partidului. Acum unii liberali il acuza ca vrea sa rupa organizatia si sa migreze spre ALDE. Partas la tot acest scenariu este si deputatul Daniel Olteanu, un aghiotant cu state vechi in partid. Asa se face ca Olteanu si Marian au propria tabara din care fac parte si cativa primari liberali. Dar pana sa se produca ruptura mult anuntata, actualii membrii PNL se bat pe putere. O serie de edili s-au rasculat impotriva actualului presedinte Nelu Tataru, in timp ce acesta din urma vrea liniste in sanul organizatiei.

Liberalii pierd tot mai mult de la o zi la alta, electoratul fiind nemultumit de haosul care caracterizeaza partidul. In timp ce primarii din Suletea si Gherghesti acuza liderii locali ca au batut palma cu PSD si ca la alegerile locale si parlamentare de anul trecut au indemnat oamenii sa voteze candidati social democrati, conducerea PNL Vaslui declara ca lucrurile stau cu totul altfel. Primarii respectivi sunt acuzati de tradare si de faptul ca au adunat voturi pentru turmentatul candidat Sorin Chelmu. Un independent parasutat la Vaslui dupa ce liderii politici de la centru s-au descotorosit de el. Chelmu a umblat prin judet si a reusit sa cumpere, la propriu, bunavointa unor primari PNL.Potrivit unor surse apropiate lui Chelmu, acesta a oferit cate zece euro pentru fiecare vot. Din fericire nu a obtinut prea multe.

Acum liberalii vor sa scape de tradatori sis a faca o curatenie generala in partid.

“Exista si astfel de oameni. Am fost acuzat ca nu fac treaba, dar nu cred ca este asa. Am facut campanie pentru PNL si nu poate nimeni sa ma acuze de nimic. Eu in Campania electoral de la parlamentare am tras pentru PNL, unii colegi de-ai mei strangeau semnãturi pentru Chelmu, la Camera Deputatilor. Sau altii mancau fripturi prin restaurant cu an candidat de la PRU. Nu aceasta este imaginea PNL si nu acestia sunt oamenii care reprezinta liberalii”, a declarat presedintele Nelu Tataru.

Cert este ca PNL este decis sa ia masuri drastice impotriva liberalilor care au tradat ori care intretin atmosfera tensionata din sanul organizatiei locale. O sedinta de Birou Permanent Judetean urmeaza sa fie convocata in perioada urmatoare. Primarii de comune care sunt impotriva actualei conduceri a PNL sunt foarte putini, in timp ce liberalii cu state vechi au anuntat ca il sustin in continuare pe actualul presedinte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img