vineri, 29 martie, 2024

Ea este Perla romilor! Abandonata la nastere, a reusit sa fie admisa la cinci universitati din Marea Britanie!

Distribuie:

Publicat:

Perla Scripcariu, o tanara de origine roma, a reusit sa fie admisa la cinci universitati din Marea Britanie. Succesul ei a fost obtinut prin multa munca, in spatele reusitei ei stand o lupta teribila.

 

Perla Scripcariu a fost abandonata de mama ei la nastere, informeaza Botosaneanul, dar acest lucru nu a impiedicat-o sa fie foarte performanta in domeniul educatiei. Tanara de origine roma a absolvit un liceu de elita din Botosani, iar acum studiaza in Marea Britanie, nu mai putin de cinci universitati de acolo acceptand candidatura tinerei.

„Nu exista soarta potrivnica. Exista doar lipsa de ambitie si complacere intr-un mediu care iti pare mereu ostil. M-am lovit de situatii de genul acesta, discriminatorii as putea spune, inca de cand eram mica. Unii copii cu care ma jucam ma respingeau, spunand ca sunt tiganca. Chiar si cand aveam rezultate bune la scoala, erau remarci ironice de genul: «Vai, a iesit tiganca la tabla, stie ea mai bine!». Ei se asteptau ca, fiind de etnie roma, sa nu fiu la acest nivel, sa nu fac lucrurile ca toti ceilalti. Dar lucrurile acestea nu m-au doborat. Nu m-am inchis in carapacea mea, sa ma justific ca nu pot face lucruri fiindca sunt discriminata. Din contra, m-au ambitionat. M-au facut sa-mi doresc si mai mult. Am muncit si mai mult pentru ceea ce-mi doream”, spune tanara.

 Salvarea a venit de la matusa ei

Nascuta in 1996, Perla Scripcariu a fost abandonata de la nastere de catre mama ei, iar tatal ei a plecat la munca in Germania. Salvarea Perlei a venit de la matusa ei, Petronia Scripcariu, care face parte din elita intelectuala a romilor botosaneni, informeaza Adevarul. Petronia Scripcariu este absolventa de Litere si profesoara de limba romani si ea a indrumat-o pe nepoata ei Perla spre invatatura. Perla marturiseste ca nu a luat abandonul mamei sale ca pe un handicap.

„Mereu mi-a placut sa invat. Am fost bucuroasa ca aveam de la cine sa invat. Mi-a placut mereu sa citesc. Am fost atrasa de carti de mica”, a declarat Perla pentru Adevarul.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img