joi, 28 martie, 2024

Echipamente electronice gratuite pentru scolile vasluiene

Distribuie:

Publicat:

81 de unitati de invatamant din judetul Vaslui vor beneficia de echipamente electronice gratuite de tip aparat foto, videoproiectoare sau laptop-uri, prin programul “Scoala te face OM!”, demarat de Consiliul Judetean Vaslui, cu finantare europeana.

 Scolile incluse in proiect vor primi fiecare cate un aparat foto in valoare de 364 lei fiecare si cate un videoproiector, al carui cost este de 1.281 lei/bucata.
În plus, 31 dintre  scoli, vor primi si cate un laptop performant, al carui pret de achizitie a fost de 1.935 lei/bucata.
Si Centrul Județean de Resurse si Asistenta Educationala Vaslui, acolo unde va functiona Centrul de Resurse “Scoala te face OM!” va primi, la randul sau, un calculator, o imprimanta multifunctionala si o camera video, a caror valoare totala depaseste 6.500 lei.

Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu spune ca “Proiectul isi propune dezvoltarea in toate comunitatile din mediul rural din judetul Vaslui a unui cumul de servicii integrate in vederea riscului de abandon scolar, a cresterii participarii scolare si a promovarii incluziunii sociale a copiilor aflati in situatii de risc si a familiilor acestora, in special cei de etnie roma. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele didactice si elevi deopotriva, pentru dezvoltarea unor abilitati practice si prezentarea mai atractiva a lectiilor.”

Important este ca scolile care vor sa intre in posesia echipamentelor trebuie sa isi actualizeze datele din pricina modificarilor aparute, cum ar fi numele structurii cu personalitate juridica a unitatii catre care se transmit bunurile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img