sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ed Sheeran a castigat marele premiu al galei Billboard Music Awards

Distribuie:

Publicat:

Cantaretul britanic Ed Sheeran a castigat, duminica seara, marele premiu al galei Billboard Music Awards, care a fost marcata de discursuri despre miscarea #MeToo si controlul armelor de foc.
Gala Billboard Music Awards a avut loc la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. Cantareata Kelly Clarkson a fost gazda evenimentului, la care Bruno Mars, Ed Sheeran si Kendrick Lamar au primit cele mai multe nominalizari, cate 15.

Ed Sheeran a primit patru trofee – la categoriile „Top Artist”, unde i-a invins pe Drake, Kendrick Lamar, Bruno Mars si Taylor Swift, „Top Male Artist”, „Top Hot 100 Artist”, „Top Songs Sales Artist” si „Top Radio Songs Artist”.

„Top Female Artist” a fost desemnata Taylor Swift, la categoria duo-grup castigator a fost Imagine Dragons, care a fost desemnat si cel mai bun grup rock, iar rapperul Drake a primit trofeul „Top Billboard 200 Artist”. Trupa U2 a primit trofeul categoriei „Top Touring Artist”.

Bruno Mars a fost premiat la cinci categorii ale premiilor Billboards – „Top R&B Artist”, „Top R&B Male Artist”, „Top R&B Tour”, „Top R&B Album” („24K Magic”) si „Top R&B Song” („That’s What I Like”).

Cat priveste „Top R&B Female Artist”, categorie la care au fost nominalizate si Beyonce si Rihanna, a fost premiata SZA.

Kendrick Lamar a fost desemnat cel mai bun artist rap, premiat fiind si la categoriile „Top Rap Male Artist” si „Top Streaming Songs Artist”.

Cardi B a fost premiata la categoria „Top Rap Female Artist”, iar Jay-Z, la categoria „Top Rap Tour”. Chris Stapleton a primit trofeele categoriei country, iar piesa „Despacito” i-a adus cinci trofee lui Luis Fonsi.

La gala au fost invitati sa cante Janet Jackson, care a primit Billboard Music Awards Icon Award si s-a aflat pentru prima data in ultimii 9 ani intr-un show TV, Kelly Clarkson, Ariana Grande, John Legend, Dua Lipa si Ed Sheeran, alaturi de Christina Aguilera, Demi Lovato, Camila Cabello si Pharrell Williams, Khalid & Normani, Jennifer Lopez feat. DJ Khaled, Macklemore si Kesha, Salt-N-Pepa feat. En Vogue, Shawn Mendes & Khalid si Zedd, Maren Morris si Grey.

Jackson a vorbit in discursul ei despre femeile care au spus „raspicat” ca „nu mai vor sa fie controlate, manipulate sau abuzate”, dar si despre puterea lui Dumnezeu. „Sunt alaturi de acele femei si barbati, deopotriva scandalizati de discriminare, care ne sustin”.

Dupa ce Clarkson a tinut un discurs emotionant, pe subiectul atacurilor cu arme de foc si controlul acestora – „M-am saturat de momente de reculegere” -, Shawn Mendes si Khalid, care a fost premiat la categoria „Top New Artist”, au fost acompaniati pe scena de corul liceului Marjory Stoneman Douglas din Florida, unde in februarie au fost ucisi 17 oameni, intr-un atac cu arma de foc.

Printre artistii care au inmanat trofeele celor 57 de categorii s-au numarat Tyra Banks, The Chainsmokers, Ciara, Simon Cowell, Darren Criss, Halsey, Mila Kunis, Padma Lakshmi, Des Linden, Julia Michaels, French Montana, NE-YO, Derek Hough si Jenna Dewan, Bebe Rexha, Evan Ross si Ashlee Simpson.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img