vineri, 19 aprilie, 2024

Edilul municipiului Vaslui isi bate joc de locuitorii strazii Constantin Popovici – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Bataie de joc fara margini la adresa oamenilor care locuiesc pe strada Constantin Popovici, din Vaslui. Agentii economici din zona si simplii cetateni trec zilnic pe un drum uitat de autoritati, asa cum nu ar mai trebui sa existe intr-o capitala de judet a secolului al XXI-lea. Cu toate ca platesc taxe si impozite locale egale sau mai mari decat cei care locuiesc in centrul orasului, cetatenii de pe Constantin Popovici si alte strazi apropiate sunt ignorati de ani buni de primarul Vasile Paval. Ori de cate ori ridica problema in fata edilului, primesc acelasi raspuns: ca trebuie sa mai astepte, deoarece nu sunt fonduri pentru investii in infrastructura din micul lor cartier.

Este o caracteristica a pesedistului Vasile Paval, sa ii minta si sa ii duca cu vorba pe vasluieni. Edilul aproba lucrari numai in acele locuri in care sunt multi votanti. Ca sa “abureasca” cetatenii, Paval spoieste central orasului si nimic mai mult. Astfel, baltile, gropile, noroiul si mizeria au devenit o obisnuinta in suburbia sau in cartiere. Oamenii spun ca au ajuns la capatul rabdarii.

“Nu stim ce ar trebui sa facem, ca sa ne asculte si noua cineva nemultumirea. S-au facut reparatii minore, carpeli care au durat cateva saptamani, dupa care a revenit cosmarul. Probabil e o zona restransa, o strada mica si nu se poate fura mult de aici. Cei de la primarie fac lucrari mari de refacere a infrastructurii, de unde se obtin comisioane grase, de aceea nu sunt interesati sa vina sa repare aici o straduta, pentru cativa cetateni de la marginea orasului. Totusi, le reamintim celor de la primarie ca si noi votam, si noi platim taxe si impozite, si noi existam”, a spus un cetatean care are locuinta pe strada Constantin Popovici.

Cum se fac investitiile la Vaslui

Primarul Vasile Paval are grija ca toate lucrarile sa fie adjudecate de firmele de casa. In acest fel, si rudele domniei sale mai pot face cate un ciubuc. Mai pun pavele, mai pun borduri sau alte asemenea “nimicuri”. Primarul s-a obisnuit cu lucrarile mari, de milioane de euro, de acolo vine grosul. Asta este cauza pentru care Vasile Paval refuza sa calce prin suburbii si nici nu vrea sa auda de investitii in cartierele marginase. Aici, oamenii sunt condamnati la chin, fie ca vorbim de Viisoara, Bahnari, Gura Bustei, Delea. Cand Paval si-a tras jeep la primarie din banii vasluienilor, oamenii s-au gandit ca edilul va ajunge si prin cartierele cufundate in noroi. S-au inselat! Masina este pentru confortul primarului, pentru plimbari pe la chermeze sau pe la rude, prin judetul Iasi. Contribuabilii trebuie, in schimb, sa fie constiinciosi si sa plateasca la bugetul local. Sa aiba edilul fonduri! “Suntm ca vai de noi, uitati de lume. Primarul nu cred ca a stiut vreodata de noi. Rusine, domnule primar!”, spune un cetatean.

“De 10 ani, de cand stau aici, nu am vazut primarul prin zona. Se plimba ca un popandau prin centru. Sunt sate care arata mult mai bine decat zona noastra”, spune un cetatean din Gura Bustei.
“Nu conteaza cine suntem si cate familii locuim aici, platim impozite de 10-20 de milioane (n.r. – lei vechi), dar primarul nu este interesat de zona noastra. Gropi, noroi, praf. Bataie de joc, isi bate joc de oameni. Nesimtire!”, spune un vasluian din zona Delea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img