marți, 23 aprilie, 2024

EFECTUL DE BUMERANG LOVESTE DGASPC VASLUI.

Distribuie:

Publicat:

„ Pentru unii muma, pentru altii ciuma” se pare ca este noua grila de salarizare conform legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. 

                                                                                                                   
Consilierii judeteni vasluieni au aprobat, conform legii, noile salarii pe care urmeaza sa le primeasca angajatii Directiei  Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului . Astfel , incepand cu luna Iulie directorul institutiei , Ionel Armeanu Stefanica va primi suma de 9063 respectiv 9498 lei, adjunctul acestuia va incasa 8845 sau 9225 lei daca are gradul II, directorul executiv va fi remunerat cu 9005 iar un sef serviciu cu 8106 si un sef birou cu 7700 lei.                                                              

Toate aceste majorari se regasesc in analiza financiara facuta de specialistii din cadrul Consiliului Judetean care , in expunerea de motive, arata cat de „ roz” este situatia economica a Directiei.   

                                                                                                                           
„ In 2017 DGASPC a promit fonduri in suma de 60.208.407 lei pentru finantarea cheltuielilor de personal. In primele 7 luni s-a cheltuit suma de 51.534.939. Rezulta ca la aceasta data mai sunt fonduri in suma de 8.673.468 lei pentru finantarea cheltuielilor de personal pana la sfarsitul anului. Conform adresei trimise de DGAPC la aceasta data institutia finanteaza lunar cheltuielile de personal cu suma de 7.615.228. Comparand suma disponibila 8.673.468 lei cu suma necesara cheltuielilor rezulta ca institutia are asigurate fonduri cu aceasta destinatie doar pentru o luna. In conditiile in care la prima rectificare a bugetului de stat DGASPC Vaslui nu i se vor asigura fonduri de cel putin 29.000 de lei la cheltuieli de personal institutia nu ca mai putea functiona” arata Aurel Anton, directorul executiv. Asadar, Guvernul a dat cu o mana si a luat cu cealalta lasand autoritatile judetene sa gaseasca banii pentru finantarea acestei institutii.                                                                                                                                             

La aceasta ora Directia are o medie lunara de 2.300 de salariati, din care 1.480 sunt asistenti maternali profesionisti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img