joi, 28 martie, 2024

Ei sunt infractorii care au comis unul dintre cele mai mari furturi din Iasi! Prefera sa stea ani grei dupa gratii decat sa returneze banii

Distribuie:

Publicat:

Autorii unuia dintre cele mai mari jafuri din Iasi au fost prinsi • Se declara nevinovati, chiar daca au furat o suma impresionanta • Au fost arestati pentru 30 de zile • Cine sunt cei trei barbati care au reusit sa pacaleasca, cu usurinta, doi batrani din Iasi • In doar cateva minute, au plecat cu 44.000 de euro si cu peste un miliard de lei vechi • Dupa o saptamana, cei trei infractori au fost prinsi de politisti

Cei trei indivizi care, pe data de 9 februarie, au reusit sa comita, probabil, unul dintre cele mai mari furturi inregistrate in Iasi, in satul Scheia din comuna ieseana Alexandru Ioan Cuza, au fost prinsi de autoritati.

In doar cateva minute, cei trei barbati au reusit sa plece cu 44.000 de euro si peste un miliard de lei vechi. Metoda pe care au folosit-o a fost foarte simpla si, totodata, foarte eficienta. Acestia au reusit sa se faca nevazuti, inainte ca persoanele pagubite sa-si dea seama ce s-a intamplat.

Cei trei inculpati, Ovidiu Nunuca, Claudiu Nunuca si Nicolae Magureanu, au fost adusi pe 17 februarie la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi pentru audieri. In aceeasi zi, acestia au fost dusi in fata instantei, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Au fost retinuti dupa o saptamana

Cei trei indivizi care au reusit sa comita unul dintre cele mai mari jafuri din Iasi au fost prinsi de autoritati. La inceputul anchetei, politistii ieseni au avut un cerc de suspecti care s-a restrans treptat. Intr-un final, toate indiciile au condus la Ovidiu Nunuca, Claudiu Nunuca si Nicolae Magureanu.

Se pare ca cei trei infractori nu au avut prea mult timp pentru a se bucura de banii pe care i-au furat de la familia Petrisor, din Scheia, intrucat politistii le-au dat de urma in cateva zile.

Din cate se pare, o buna parte din bani erau trimisi din afara tarii, chiar de catre copiii celor doi soti. "Copiii lor sunt plecati. Sunt banii copiilor. I-au nenorocit acum, au muncit ani de zile pentru banii astia si nu mai au nimic", spunea un vecin, imediat dupa comiterea jafului.

In momentul in care au fost adusi la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, cei trei barbati sustineau ca nu stiu despre ce bani este vorba. Acestia au refuzat sa le raspunda reporterilor aflati la fata locului si s-au aratat deranjati de intrebarile pe care le-au primit.

Au operat ca la carte. La ce i-a dus mintea pe cei trei infractori

In doar cateva minute, cei trei barbati au reusit sa fure o adevarata avere. Banii economisiti de copiii celor doi batrani au disparut intr-o clipa. Este vorba despre 44.000 de euro si despre un miliard de lei vechi. Furtul a fost comis in jurul pranzului, cand cei trei barbati au oprit un autoturism marca Audi A4, inmatriculat in Bulgaria, in fata unei locuinte. Acestia au coborat din masina, au strigat la poarta si s-au aratat interesati sa cumpere cartofi de la familia Petrisor.

Cei trei barbati au discutat cu Eleonora, in varsta de 76 de ani si cu Augustin, in varsta de 82 de ani. Acestia au cazut la o intelegere cu infractorii, iar unul dintre cei trei barbati i-a dat unuia dintre soti o bancnota, asteptand rest.

Unul dintre barbati a fost foarte atent la locul in care se duce unul dintre batrani sa aduca restul, iar mai apoi a reusit sa intre in casa si sa fure toti banii gasiti. Intr-un timp foarte scurt, cei trei barbati s-au facut nevazuti si au reusit sa plece din casa cu o adevarata comoara, de peste trei miliarde de lei vechi. Vecinii batranilor au fost ingroziti de cele intamplate.

"Am auzit ce s-a intamplat. Nu ma asteptam la asa ceva. Oamenii astia au strans bani toata viata lor. Sa spun asa, au fost mai stransi la punga. Au muncit si au crescut animale. Ei au pamant destul de mult si cultiva cartofi si usturoi. Oricum, nu cred ca toti banii aia erau stransi de ei. Au cinci copii plecati din tara. Cred ca ei au trimis banii", a spus un vecin de-al familiei Petrisor.

Banii erau trimisi de copiii familiei Petrisor

Din cate se pare, o buna parte din bani erau trimisi din afara tarii, chiar de catre copiii celor doi soti. Vecinii sustin ca copiii lor sunt plecati de ani de zile in strainatate, de unde le trimit bani parintilor. Dupa ce a realizat ca i-au fost furati toti banii, batranul in varsta de 82 de ani a avut nevoie de ajutorul medicilor. El a fost luat de o ambulanta si a fost transportat la Spitalul din Pascani.

Sotia barbatului a stat cateva ore la postul de politie din comuna Alexandru Ioan Cuza, de unde a iesit cu ochii plini de lacrimi, dandu-si seama ca a fost pacalita. In ultima perioada, tot mai multi batrani au fost pacaliti in Iasi prin aceasta metoda. Hotii reusesc sa fure, astfel, sume uriase in cateva clipe, reusind sa profite de naivitatea oamenilor. Reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi va vor tine la curent cu intreaga situatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img