vineri, 29 martie, 2024

ELYTIS Hospital anunta deschiderea Centrului de Epilepsie si Medicina Somnului

Distribuie:

Publicat:

Traim intr-o societate in care EPILEPSIA este inca o afectiune stigmatizanta iar PRIVAREA si TULBURARILE DE SOMN devin, tot mai frecvent, aspecte de sanatate ignorate sau amanate. O echipa multidisciplinara de medici specializati in strainatate isi propune, cu daruire si competenta, sa contureze la ELYTIS Hospital, nucleul unui nou centru medical menit sa ofere pacientilor cu aceste probleme o viata mai buna. 

Beneficiind de dotari de ultima generatie, Centrul de Epilepsie si Medicina Somnului de la ELYTIS Hospital din Iasi, este singurul din regiunea de Nord-Est a Romaniei care ofera posibilitatea inregistrarii VIDEO-EEG PRELUNGITE. 

Ce aduce aceasta inregistrare in plus fata de inregistrarile de durata mai scurta, cu care suntem, in mare parte,  obisnuiti?  Permite cresterea sensibilitatii diagnosticului prin durata mai mare a examinarii, ceea ce creste sansa detectarii eventualelor anomalii epileptice si stabilirea unui diagnostic corect. 

Si pentru ca somnul conteaza, cu atat mai mult in societatea noastra privata de somn, Centrul de Epilepsie si Medicina Somnului de la ELYTIS Hospital propune IN PREMIERA, consultatia specializata, multidisciplinara, pentru tulburarile de somn. 

De asemenea, examenul VIDEO-POLISOMNOGRAFIC –  cu inregistrarea si analiza diferitilor parametri (activitatea creierului, cardio-respiratorie, miscari ale gambelor, miscari ale corpului, zgomote respiratorii, cum ar fi sforaitul) de-a lungul unei nopti petrecute intr-o camera special amenajata, pentru a crea conditii cat mai bune de somn si sub supraveghere medicala continua – permite observarea si diagnosticul diverselor tulburari ale somnului (de la apneea de somn pana la tulburari in cadrul unor afectiuni neuro-degenerative). 

 Investigatiile ultramoderne si consultatiile multidisciplinare devin accesibile astfel – in premiera locala – pe aceeasi platforma de diagnostic, incluzand specialistul epileptolog, neuroradiolog, neurochirurg, pneumolog, ORL-ist si de alte specialitati. 

            NOU! D-na prof. dr. Margitta Seeck, renumit neurolog si epileptolog (Geneva, Elvetia) va inaugura «consultatiile internationale de epilepsie» si va asigura, periodic, la ELYTIS Hospital asistenta cazurilor dificile de epilepsie, aducand astfel, in Iasi si in Moldova, experienta si expertiza sa in domeniu. 

Activitatea Centrului de Epilepsie si Medicina Somnului incepe din luna octombrie 2016. Pacientii care prezinta simptome de epilepsie sau tulburari de somn se pot prezenta cu BILET DE TRIMITERE, la ELYTIS Hospital din Iasi. 

Conferinta de presa din data de 25 octombrie 2016, orele 14.00 de la ELYTIS Hospital, Str. Saulescu, Nr. 43A, va marca – in prezenta onoranta a d-nei prof. dr. Margitta Seeck, directorul Unitatii de EEG si Epilepsie, Spitalul Cantonal Geneva – deschiderea centrului. 

Vor participa: Dr. Irina Constantinescu, medic coordonator al Centrului de Epilepsie si Medicina Somnului, ELYTIS Hospital, Dr. Daniel Timofte, director medical, ELYTIS Hospital, Dr. AnaMaria Enachescu, director medical adjunct,  ELYTIS Hospital Iasi.
 

Irina Constantinescu si-a inceput formarea medicala la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi (1999-2005).  Pasionata inca de pe bancile facultatii de inþelegerea functionarii creierului, ea a studiat ulterior (2006-2010), in Elvetia, procesele de neuroplasticitate legate de consolidarea memoriei in somn si a obtinut titlul de doctor in neurostiinte. 

Lucrarea sa de doctorat a fost considerata de Universitatea din Geneva drept cea mai buna teza de doctorat in neurostiinte si a fost premiata de catre institutia amintita (2012). A parcurs la Paris cursuri de specializare in medicina somnului finalizate cu diploma inter-universitara “Somnul si patologia sa”.  In cadrul formarii ca neurolog la Spitalul Cantonal din Geneva (2010-2013) a aprofundat studiul epilepsiei si a obtinut competenta in electrofiziologie clinica.  

A ales sa se intoarca in Iasi – dupa 7 ani si jumatate de formare in strainatate – pentru a se dedica ingrijirii pacientilor cu epilepsie si pentru a consolida, dintr-o perspectiva multidisciplinara, practica medicinii somnului in tara noastra.  Este sef de lucrari la catedra de neurologie, UMF “Grigore T. Popa” din Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img