vineri, 29 martie, 2024

Episcopul Husilor colinda. Filmarea a starnit o reactie incredibila printre internauti – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Cu prilejul sarbatorii „Intrarea Maicii Domnului in Biserica”, miercuri, 22 noiembrie, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a oficiat Sfanta Liturghie la Biserica Vovidenia din Barlad, raspunzand invitatiei facute de preotii Florin Chireac-Pavliuc si Ciprian-Petru Caprita.

Pentru bucuria cu care a fost primit in biserica de catre credinciosi, chiar primind in dar flori si o icoana, Preasfintitul Ignatie le-a oferit celor prezenti, ca o rasplata, un colind. Preasfintitul a specificat faptul ca, din punct de vedere liturgic, se poate colinda. Parintele a rostit colinda celui sarac la care vine Dumnezeu si cineaza, iar el ii da din ceea ce are. Filmuletul postat pe o pagina de socializare a strans doar in cateva ore mii de like-uri si sute de share-uri, unul din internauti afirmand: "Dupa ploaie si vant, vine soarele!!!!!! Stie Dumnezeu si are grija de noi prin acest OM, Preasfintitul Parinte Ignatie!!!!!". VEZI VIDEO MAI JOS.

 

 

 

 

 

 

Dupa slujba Acatistului si a Utreniei, la ora 9.30 a urmat Sfinta Liturghie, in cadrul careia, dupa citirea pericopei evanghelice, Preasfintitul Parinte Ignatie a tinut un cuvant de invatatura, scotand in evidenta semnificatia liturgica si duhovniceasca a „Intrarii Maicii Domnului in Biserica” pentru toti crestini de ieri si de azi: „Memoria liturgica a zilei de astazi ne aduce aminte de un eveniment din viata Maicii Domnului, care a venit in lume ca rod al rugaciunilor Sfintilor Parinti Ioachim si Ana; viata ei fiind rugaciune, nascuta din rugaciune, devenind model de rugaciune isihastrilor si lumii. (…) Toti suntem chemati sa devenim biserici ale Lui Dumnezeu prin Taina Sfantului Botez si Ungerea cu Sfantul si Marele Mir – ce se foloseste doar la sfintirea bisericii, la sfintirea antimiselor si botezul copilasilor. De ce? Noi, prin ungerea cu Sfantul si Marele Mir, devenim biserici ale Lui Dumnezeu si inima noastra devine ca un antimis, ca un altar, pe care noi trebuie sa aducem ofranda rugaciunii, a smereniei si a curatiei”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img