joi, 25 aprilie, 2024

Esec total! Afaceristul tepar a mai dat o lovitura! Florin Mindirigiu a transformat Agralim intr-un balci. Oamenii au venit doar pentru mici si bautura – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Anuntat ca fiind cel mai mare targ agricol din aceasta zona a tarii, Agralim 2018 s-a dovedit a fi o mare dezamagire atat pentru organizatori, cat si pentru participanti • Cu o infrastructura de acces deficitara si o promovare slaba, la targul dedicat fermierilor din zona Letcani au fost prezenti practic mai multi producatori si comercianti decat potentiali clienti ai acestora • In lipsa oficialitatilor locale si centrale, evenimentul a fost animat de localnicii din satele apropiate care au venit la Agralim ca la hram, pentru a manca mici si pentru a bea bere pe ritmuri de muzica populara

Targul Agralim 2018, dedicat agricultorilor si fermierilor, a fost anuntat ca un eveniment de amploare in care producatorii vor putea interactiona direct cu potentialii clienti sau parteneri de afaceri. Evenimentul organizat in zona Letcani din judetul Iasi a fost un veritabil fiasco din cauza proastei organizari.

Desi amplasat la marginea Drumului European 58, accesul la targ s-a facut cu mare dificultate, iar asta deoarece nu a fost amenajat un teren drept pentru trecerea si parcarea masinilor. Cei care au venit aici au fost nevoiti sa circule peste damburile terenului arabil si printre norii de praf care se ridica la orice adiere de vant.

Fermierii si producatorii care au fost prezenti la targ au stat ore in sir asteptand cu standurile goale aparitia unui potential client sau partener de afaceri, insa cei mai multi au fost total dezamagiti de rezultatele obtinute.

"Suntem deja a treia zi aici, am venit cu o echipa de cinci oameni la standul nostru cu piese pentru utilaje mecanice si motorizate. De obicei, oamenii trec uitandu-se la stand, dar cam atat, majoritatea sunt oameni din zona care au venit din curiozitate sa vada ce se intampla. Fermieri si oameni de afaceri mai putin. Avem si fete frumoase care impart fleyere in fata standului pentru promovare, dar se pare ca cei mai multi au venit aici sa bea o bere si sa asculte muzica populara", a spus unul dintre comerciantii participanti la Agralim 2018.

Haos total in organizarea targului pentru fermieri

In lipsa oficialitatilor din Ministerul Agriculturii sau alte institutii centrale, evenimentul a fost animat mai ales de localnicii din satele alaturate care au venit la Agralim sa bea bere la halba si sa manance mici si carnaciori la gratar. Acestia au creat o atmosfera de hram si au populat oarecum zona ocupata de standurile comerciantilor si producatorilor. Problema cu care acestia s-au confruntat este numarul mic de WC-uri amenajate pentru participanti, acestia fiind nevoiti sa astepte la coada pentru a folosi toaletele.

Aceste lucruri nu sunt de mirare avand in vedere faptul ca evenimentul a fost organizat de Compania ABplus Events, controlata de controversatul om de afaceri Florin Mindirigiu, care a tras mai multe tepe in urma organizarii unor evenimente de amploare, unele chiar cu fonduri din bugetul public.

Citeste si: O familie din Iasi cu datorii uriase a gasit cea mai buna metoda sa stoarca bani de la stat. Totul are legatura cu un important targ agricol

Chiar si in cazul Agralim, compania controlata de Florin Mindirigiu a tepuit Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad". Conducerea Universitatii de Agronomie a acuzat in instanta AB Plus Events ca nu a achitat facturi in valoare de 88.611 lei dupa organizarea editiilor anterioare ale targului.

"Admite cererea formulata de creditoarea Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara «Ion Ionescu de la Brad» în contradictoriu cu debitoarea SC AB Plus Events SRL. Ordona debitoarei sa plateasca în 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonante suma de 88.611 lei, reprezentand contravaloarea facturii fiscale. Obliga debitoarea la plata cheltuielilor de judecata în cuantum de 3.950 de lei, reprezentând taxa judiciara de timbru si onorariu avocatial", se arata in pronuntarea magistratilor de la Judecatoria Iasi.

In aceasta situatie, AB Plus Events SRL se angaja prin contract sa achite o suma de 10.000 de euro anual dupa 15 zile de la finalizarea targului Agralim, insa dupa evenimentele organizate in 2015 si 2016, banii nu au ajuns in conturile USAMV, motiv pentru care conducerea universitatii a dat in judecata firma controlata de Florin Mindirigiu.

Firmele tepuite de AB Plus Events au dat in judecata compania

Aproape 20 de procese au fost deschise in instanta in ultimul an impotriva companiei controlate de controversatul afacerist Florin Mindirigiu, procesele fiind deschise de fosti parteneri de afaceri sau institutii ale statului care au ramas prejudiciate in urma colaborarii cu AB Plus Events. Cele mai multe dosare se refera la "încuviintare executare silita" si au fost deschise de fostii parteneri de afaceri ai companiei iesene pentru facturi neachitate, unele vechi chiar si de doi ani.

Astfel, firme precum NX Print SRL, AMBRA SIGN SRL, Continental SRL, Babylon Consult SRL, Molid Trust Securitate, Transilvania Trek SRL, Mapson Prod SRL, Flamarion SRL sau Nord Est Security Force au deschis astfel de procese pentru aprobarea executarii silite in cazul AB Plus Events. Totodata, mai multe procese in instanta privind "cereri de valoare redusa" si "ordonanta de plata" au fost deschise de Atipico Coloris SRL, SC Continental SA, SC Transgor Logistik SRL sau Dedal Tur SRL, acestea fiind deja aprobate de judecatori in marea lor majoritate. Conform ultimelor raportari fiscale, compania controlata de Florin Mindirigiu are datorii de 3.741.727 de lei, in mare parte facturi neachitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img