marți, 16 aprilie, 2024

Eugenia Foarfeca va invata cum sa gatiti ciorba de stevie, dupa reteta mamei sale

Distribuie:

Publicat:

Pentru Eugenia Foarfeca, prezentatoarea si realizatoarea emisiunii “Sanatate cu Stil”, de la Prima TV, nu exista dubii: Mama ei gateste CEL mai bine. Mai mult, Eugenia adora sa gateasca dupa retetele mamei si este convinsa ca, daca ar fi sa concureze in competitia sub presiune „Mama mea gateste mai bine”, difuzata de luni pana vineri de la ora 17.00, ar primi laudele maestrului Horia Virlan.

Unul din preparatele sale de suflet este ciorba de stevie, pe care o pregateste intocmai „ca la mama acasa”. „Am fost crescuta la tara, in zona Baraganului, si nu pot sa nu ma gandesc la ciorba de stevie pe care o pregatea mama si pe care acum o fac si eu, la randul meu, pentru familia mea”, spune Eugenia. „Dar, pe langa gustul bun, stevia face minuni pentru sanatate! Este foarte benefica celor care sufera de diabet, pentru ca regleaza nivelul de zahar din sange, previne astenia de primavara, detoxifica organismul si tine racelile la distanta”.

Stevia poate fi preparata in multe feluri, insa Eugenia va recomanda reteta pentru o ciorba delicioasa, invatata de la mama ei.

Reteta Eugeniei pentru ciorba de stevie:

·         Intr-o oala mare, se pune apa la fiert, cu sare.

·         Se toaca marunt ardei rosu, ardei verde, telina, pastarnac, ceapa si morcov si se adauga in apa care fierbe.

·         Se adauga cateva rosii taiate cuburi, proaspete sau la cutie, si se lasa amestecul de legume la fiert cam jumatate de ora, pana se inmoaie bine toate ingredientele

·         In timp ce fierb legumele, stevia se curata si se spala bine.

·         Intr-o alta oala, se opareste stevia si, cand e gata, se scurge de apa si se taie in bucati mai mici, ca sa nu ramana frunzele mari in ciorba.

·         Dupa ce legumele s-au inmuiat, se pune borsul, se adauga in oala doi pumni de orez, stevia oparita si taiata si se potriveste ciorba de sare.

·         Se lasa pe foc inca zece minute, timp in care legumele isi imprumuta aromele.

·         Cand ciorba este gata, se adauga o mana buna de leustean proaspat, tocat marunt.

Prezentatoarea si realizatoarea emisiunii „Sanatate cu Stil”, difuzata in fiecare duminica, de la ora 10.00, la Prima TV, va recomanda cu caldura ciorba de stevie pentru ca “este foarte gustoasa, miroase bine si chiar ne pune pe picioare acum, primavara”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img