joi, 28 martie, 2024

Exclusiv! Reactia rectorului TUIASI dupa participarea la targul international universitar din Dubai

Distribuie:

Publicat:

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) este singura institutie de invatamant superior din Iasi care a participat la un targ international de promovare a ofertei de studii – UAE Global Education Fair, manifestare la care au luat parte universitati din Emiratele Arabe Unite, Elvetia, Franta, Italia, Malaezia, Marea Britanie, Singapore, SUA si Ungaria. Acesta a avut pe 2 si 3 martie la Dubai, iar pe 4 martie la Abu Dhabi. 

Din partea Universitatii Tehnice sunt prezenti la acest targ prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI si prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relatiile internationale.

"Aceasta participare a universitatii noastre la un targ international universitar de anvergura este prima dintr-o serie mai larga programata pentru 2018, participarile fiind organizate in parteneriat de MEN, CNR si Ministerul de Externe. Activitatile programate in acest cadru sunt ample, se vor derula pana in luna noiembrie si vor acoperi zona Orientului, zona francofona din Africa, Europa si Asia. La aceste programe de promovare internationala vor participa colegi din diferite structuri ale universitatii (Consiliul de Administratie, directori de departament, membri ai senatului, administratie). Atragerea studentilor straini, in afara programelor Erasmus+, constituie un obiectiv esential inclus in strategia de internationalizare a universitatii, iar cei 46 de astfel de studenti inmatriculati anul trecut reprezinta un inceput promitator, la care ii putem adauga pe cei 320 de studenti noi din Republica Moldova. O componenta importanta a acestui program vor fi si intalnirile cu reprezentantii universitatilor din strainatate, in ideea stabilirii unor parteneriate educationale sau de cercetare,  si ma refer la universitati din centrul Europei, Japonia, Coreea de Sud, nordul Africii", a declarat rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, in exclusivitate pentru cotidianul BZI.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img