joi, 28 martie, 2024

EXCLUSIV! Scandal in plina strada cu un sef de la Spitalul de Copii “Sf. Maria”. S-a lasat cu mascati, porti sparte si catuse. Vecinii sunt si acum terorizati – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Scandal monstru in zona Ciric, duminica dupa-amiaza • Un sef de la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" a chemat Politia • S-a lasat cu injuraturi, porti sparte si catuse • Totul a inceput de la demisia unui iesean care lucra pentru spital • La venirea Politiei, din cauza spray-ului lacrimogen a lesinat, avand o criza de epilepsie • Politistii au precizat ca s-au facut dosare penale pentru infractiunile de ultraj, purtare abuziva si amenintare • Pe editia on-line a BZI pot fi urmarite cateva imagini ce arata interventia mascatilor  

Un conflict iscat pe strada Ciric, in zona de case, a cutremurat cartierul. Totul s-a intamplat duminica dupa-amiaza, atunci cand Dorin Iliescu Bulgaru, sef birou administrativ la Spitalul de Copii "Sf. Maria", ar fi fost agresat de unul dintre vecini, Petrica Iulian Codau.

In urma mai multor amenintari, Bulgaru a sunat la Serviciul 112, moment in care a fost trimis un echipaj de Politie, care a venit insotit de mascatii de la Serviciul pentru Actiuni Speciale (SAS). La apartia echipajelor, conflictul a degenerat. Codau a primit in ochi un jet de spray lacrimogen, moment in care ar fi lesinat si din cauza unei crize de epilepsie.

Mai mult, mascatii au spart poarta unde locuiesc parintii lui Codau. Familia Codau acuza Politia de abuz, deoarece nu ar fi fost motive intemeiate pentru spargerea locuintei.

Au fost surprinse si cateva imagini video cu actiunea mascatilor, ce pot fi vizonate pe editia on-line a cotidianului Buna Ziua Iasi. Dupa audierea partilor implicate, s-a ajuns la concluzia ca exista un conflict mai vechi intre Bulgaru si Codau. Asta, deoarece Bulgaru l-a avut angajat la spital pe Cornel lonut Codau, fratele persoanei implicate in scandal, dar caruia i-a cerut demisia.

"Fratele meu Petrica se afla la casa din strada Ciric. Cumnata mea si cu baiatul de zece ani au ajuns acasa si au spus ca au fost injurati si amenintati de Bulgaru. Fratele meu s-a enervat. A venit politia si i-a dat cu spary in ochi. El sufera de epilepsie si a cazut avand o criza. Am venit din Bularga ca sa vad ce se intampla. Am solicitat si o ambulanta, dar nu au vrut sa intre in casa. Am fost agresati fizic, mascatii ne-au spart poarta, se vede si pe filmare. Ne-au dus la Sectia 4. Fratele meu a facut o noua criza si a cazut. S-au speriat si politistii. Au chemat o salvare, dupa care am plecat. Nu ne-au legitimat, nu ne-au data amenda. Este un abuz. Cu ce mandat au intrat peste noi in casa. Totul a inceput anul trecut. Am lucrat ca ingrijitor la spital, unde sef imi era Bulgaru. Eu am refuzat sa lucrez pentru el in afara orelor de program. Mi-a spus sa-mi dau demisia. Am spus totul la conducere, a  fost o comisie de disciplina, dar nu a patit nimic. M-a amenintat ca nu ma mai angajez nicaieri daca nu imi dau demisia. Am preferat sa renunt. Asta s-a intamplat in octombrie, anul trecut. Fratele meu s-a suparat cand a auzit ce am patit. Bulgaru oferea si inele de aur angajatelor. Se lua de ele", spune Cornel Ionut Codau. Cei doi frati au contactat un avocat si vor intenta proces Politiei pentru abuzurile mentionate.

Bulgaru are alta varianta

Contactat de catre reporterii BZI, directorul spitalului a confirmat ca i-a cerut demisia lui Codau, dar din cu totul alte motive. "Se intampla asta de trei luni. De cate ori se imbata fratele mai mare (Petrica Iulian -n.r) face scandal in strada, ma ameninta. Nu se mai poate. L-am dat pe fratele mai mic afara, i-am cerut demisia. Spunea ca matura e prea grea. Nu facea nimic, statea la cafea toata ziua. Spunea prin spital ca e nepotul meu. Eu le-am facut patru plangeri. Duminica seara a scuipat un politist in fata. Sunt ordinari care nu au ce cauta printre oameni. Familia mea este terorizata. De ce nu au filmat cand a scuipat politistul? E absurd, domnule. Toti borfasii care incalca legea se umplu de drepturi. Nu le este rusine… A venit cu sabia la serviciu ca sa ma ameninte. Spunea ca vrea sa-mi taie gatul. Ce sa caute cu sabia la serviciu? Imi aruncau petarde sub cutia de gaz", spune Dorin Bulgaru.

Politia a facut dosar penal

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi au precizat ca in urma conflictului s-au intocmit dosare penale, ce urmeaza sa fie instrumentate de catre procurori. Acuzatiile sunt de ultraj, purtare abuziva si amenintare. Mai precis, politistii au fost solicitati pe data de 14 ianuarie, ora 15:30. Politistii au folosit spray lacrimogen deoarece Iulian Codau nu s-ar fi linistit, fiind recalcitrant cu echipele de interventie. Conform familiei Codau, mascatii ar fi devenit mult mai agresivi in momentul in care erau filmati. Intr-adevar, pe filmare se observa cand unul dintre mascati il loveste pe Codau in timp ce filma toata scena.

Cine este Bulgaru

Dorin Bulgaru este un angajat mai vechi al spitalului, fiind sotul Dianei Iliescu Bulgaru, directorul Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi. Conform declaratiei de avere, Dorin Bulgaru nu se poate lauda cu venituri consistente, castigand anual putin peste 20 mii lei. In schimb, sotia se bucura de venituri consistente. In calitate de director, venitul anual este de 243.500 lei, la care se mai adauga leafa de 44.860 lei de la UMF Iasi, unde are calitatea de profesor universitar. La aceste venituri se mai adauga si altele din diferite proiecte. La banci au trei credite ce nu depasesc valoarea de 100.000 euro, au doua autoturisme marac Suzuki, o casa si un apartament.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img