vineri, 19 aprilie, 2024

EXPLOZIV! Contract BNR atribuit denuntatorului Liei Olgutei Vasilescu

Distribuie:

Publicat:

Conform stiripesurse.ro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va cheltui peste 11 milioane de lei pentru construirea unei cladiri de birouri in Targu Jiu. Lucrarile vor fi efectuate de Recon SA, firma patronata de unul din denuntatorii la DNA ai fostei primarite a Craiovei, actualul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, scrie Jurnalul National.
BNR a atribuit pe 03.02.2017 un contract pentru executarea lucrarilor de amenajare a centrului de date de la Agentia Gorj, in urma unei licitatii restranse. Cladirea de birouri care va fi ridicata in Targu Jiu va costa 11.252.667,36 de lei (aproximativ 2,5 milioane de euro), fara TVA, iar constructorul desemnat Recon SA are un termen de finalizare a lucrarilor de doi ani. Recon SA are sediul in localitatea doljeana Carcea si este una dintre cele mai importante firme de constructii din Oltenia. Actionarii societatii sunt George Petcu, Constantin Petcu si Marian Petcu, ultimul fiind si director general.

Recon SA si Marian Petcu au o relatie speciala cu Primaria Craiova, de la care au primit cele mai importante contracte din ultimii ani. Numai pentru reabilitarea centrului istoric al orasului Recon a incasat aproape 12 milioane de euro, in timp ce extinderea Spitalului Filantropia a insemnat alte sase milioane de euro virate de municipalitate in conturile firmei. De asemenea, Universitatea Craiova a contractat Recon pentru reabilitarea campusului, in schimbul sumei de 6,8 milioane de euro, iar Consiliul Judetean Dolj a restaurat Muzeul Olteniei cu peste 4,4 milioane de euro, tot prin intermediul acestei firme. Nici BNR nu se afla la prima colaborare cu Recon. Banca Nationala i-a mai platit in 2015 aproape 4,4 milioane de euro pentru reabilitarea agentiei sale din Dolj. Recon a primit in ultimii ani mai bine de 120 de contracte din bani publici, in valoare totala de aproape 50 de milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img