joi, 18 aprilie, 2024

EXPLOZIV! Este oficial: Politia ieseana a angajat golani cu epoleti! Detalii socante! Ieri, doi politisti si un jandarm au fost trimisi la puscarie!

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii nu au ezitat prea mult si i-au trimis direct in spatele gratiilor pe cei doi politisti • Desi au fost pusi in fata probelor din dosar, politistii alaturi de jandarmul implicat in aceasta poveste au sustinut ca sunt nevinovati • De obicei, in cazuri similare, politistii au primit pedepse cu suspendare • In acest caz pedepsele sunt cu executare • Politia ieseana a fost obligata sa plateasca daune morale victimei politistilor • Bataia a avut loc chiar in sediul postului de Politie 

Sentinta inedita pronuntata ieri de judecatorii de la Tribunalul Iasi: au decis obligarea Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (IPJ) la plata unor despagubiri de cateva zeci de mii de lei ca urmare a faptului ca doi dintre politistii din subordinea acestei unitati au batut un barbat. 

Banii trebuie achitati impreuna cu politistii vinovati. Una dintre cele mai interesante prevederi ale hotararii este aceea ca IPJ Iasi a fost obligat sa achite, alaturi de cei vinovati, inclusiv cheltuielile judiciare realizate in ancheta pentru probarea infractiunilor comise de politistii in cauza. 

Numai ca, aceste cheltuieli judiciare au fost facute tot de lucratorii din cadrul IPJ Iasi, adica de colegii inculpatilor. Pe lista celor catre care IPJ Iasi trebuie sa achite banii se numara in primul rand victima politistilor. Constantin Plop, de 60 ani, trebuie sa primeasca daune morale in valoare de 30.000 lei si cheltuieli materiale de 800 lei. 

De asemenea, trebuie sa achite cheltuielile de spitalizare ale victimei. Alexandru Gheorghiu, ajutor de sef de post la Prisecani, a fost condamnat ieri la doi ani si opt luni de inchisoare, iar Lucian Petrea, seful de post din comuna Grozesti, a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare. Claudiu Nedelcu, plutonier in cadrul Jandarmeriei iesene, angajat la Grupa Operativa, mai exact la mascati, a fost condamnat la o pedeapsa de doi ani si cinci luni de inchisoare. 

Toate aceste pedepse sunt cu executare in regim de detentie. De obicei, in cazuri similare, instantele iesene au acordat pedepse cu suspendare. In acest dosar, politistii au fost acuzati de purtare abuziva si vatamare corporala. In fata instantei de judecata, inculpatii au contestat probele administrate in faza de urmarire penala de catre colegii lor. Au sustinut ca sunt nevinovati si ca ceea ce se retine in rechizitoriu nu este adevarat.

Cum s-au petrecut faptele

Procesul a inceput in anul 2015. De atunci si pana in prezent au fost audiati mai multi martori care au confirmat agresiunile la care a fost supusa victima politistilor. 

Mai mult, au fost cerute lamuriri suplimentare de la Institutul de Medicina Legala cu privire la leziunile suferite de victima politistilor. Potrivit rechizitoriului, agresiunea a avut loc pe data de 8 august 2013. Constantin Plop lucra ca ingrijitor la scoala din localitatea Prisecani. Intre acesta si agentul de politie Alexandru Gheorghiu exista un conflict mai vechi generat de faptul ca politistul nu si-ar fi indeplinit meseria asa cum trebuie. 

Politistul era suparat pe motiv ca taranul i-a depus o plangere la superiorii sai pentru ca nu s-a ocupat asa cum trebuie de un dosar. Cel putin asa a declarat la audieri victima. Pe data mentionata, cei doi s-au intalnit pe strada, atunci cand victima iesea de la scoala. 

Politistul i-a reprosat cele petrecute anterior, iar Plop i-ar fi raspuns pe acelasi ton agresiv. Deranjat ca omul nu este mai supus si ca nu-i respecta uniforma suficient de mult, Alexandru Gheorghiu l-a urmarit pana acasa. A intrat chiar in curtea lui si a inceput sa-i vorbeasca urat. La rugamintea sateanului de a iesi de acolo, politistul nu s-a conformat. 

Astfel, Constantin Plop l-ar fi lovit pe politist cu bara metalica peste degete. Suparat pentru cele intamplate, politistul si-a chemat intariri. L-a chemat pe seful de post Lucian Petrea si pe jandarmul Claudiu Nedelcu. Cei doi au ajuns imediat acolo, l-au scos pe satean din curte pe sus si l-au dus la Postul de Politie din localitate. 

L-au inchis intr-o camera, au stins becurile pentru a nu se vedea nimic de afara si l-au batut. Nu au fost impresionati nici macar in momentul in care barbatul sa tavalea pe jos de durere si implora sa fie lasat in pace. I-au fracturat mai multe coaste si i-au perforat un plaman. A fost la un pas de a fi ucis in bataie. A fost internat in spital, insa nici pana astazi nu si-a revenit complet. Decizia luata ieri de judecatorii ieseni nu este definitiva. Cel mai probabil politistii o vor ataca la Curtea de Apel Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img