vineri, 29 martie, 2024

FĂRĂ PAGUBE MAJORE IN URMA PLOILOR CĂZUTE

Distribuie:

Publicat:

Cantitatea foarte mare de precipitații care a căzut în zona Municipiului Bârlad, sâmbătă, 7 iulie, a.c., în intervalul orar 17.40 – 19.00,  deși a creat un disconfort evident în rândul localnicilor, nu a pus probleme deosebite la nivel administrativ.

Astfel, la nivelul localitații, primarul a dispus, încă de la orele amiezii, când au fost emise primele avertizări meteo, ca toate structurile din subordine, precum și cele cu care se colaborează pentru combaterea efectelor inundațiilor și situațiilor de urgență, să fie pregătite să intervină în caz de necesitate. O atenție aparte s-a acordat zonelor care sunt predispuse la inundații frecvente, fie din cauza instalațiilor de colectare a apelor pluviale foarte vechi sau subdimensionate, fie a amplasării unor locuințe și gospodării mai jos decât nivelul obișnuit al reliefului.

RUPERE DE NORI LA HUSI, CANALIZAREA NU MAI FACE FATA

În consecință, echipaje de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Municipiului Bârlad, dar și mai multe echipe de la Aquavas Vaslui, Sucursala Bârlad, s-au deplasat și au intervenit, imediat ce situația a permis, pe străzile G-ral Vasile Milea, Hotin-intersecție cu Florilor și Hotin-intersecție cu Vărăriei, Carpați-intersecție cu G-ral Vasile Milea, Bulevardul Primăverii, Tecuciului și Fdt. Alexandru Sahia. În aceste zone, personalul de intervenție a acționat pentru punerea în funcțiune a stațiilor de pompare existente, eliberarea de capace a gurilor de canalizare și intervenția cu vidanje pentru grăbirea procesului de evacuare a apelor pluviale. Singura situație în care s-a intervenit cu o vidanjă a fost înregistrată pe strada Carpați-intersecție cu G-ral Vasile Milea.

FOTO/VIDEO -APELE FAC PRĂPĂD IN BARLAD SI IN COMUNELE APROPIATE!

„Cu toate că, în trecut, au mai fost semnalate probleme, în special pe Fundătura Sahia, de această dată, în ciuda cantităților mari de precipitații, nu au fost semnalate probleme aici. Totuși, pe străzile Carpați-intersecție cu G-ral Vasile Milea și Primăverii apa acumulată a intrat în câteva scări de bloc și a afectat două autoturisme staționate în zonă, motiv pentru care s-a solicitat o vidanjă pentru a veni în sprijinul pompelor care funcționau la capacitate maximă. Alte situații deosebite nu au fost semnalate, cu excepția câtorva gospodării unde, de asemenea, s-a acumulat apă din cauza amplasamentului acestora mai jos decât linia obișnuită a reliefului. În continuare, la nivelul Primăriei echipajele SVSU Bârlad efectuează serviciu de permanență, fiind pregătite să intervină în orice moment cu o autospecială și trei pompe de mare putere”, a declarat Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img