joi, 28 martie, 2024

Facebook, Twitter si YouTube, date in judecata

Distribuie:

Publicat:

Trei asociatii franceze au anuntat, duminica, ca vor actiona in justitie companiile americane Facebook, Twitter si YouTube, pe care le acuza ca nu si-au respectat obligatia de a modera mesajele publicate.

Uniunea Studentilor Evrei din Franta (UEJF), SOS Racisme si SOS Homophobie au semnalat pe cele trei platforme online 586 de continuturi rasiste, antisemite, negationiste, homofobe si care fac apologia terorismului si crimelor impotriva umanitatii, intre 31 martie si 10 mai.

Legislatia din domeniul digital impune platformelor online sa suprime “intr-un termen rezonabil” acele “continuturi evident ilicite” si sa le raporteze justitiei, amintesc asociatiile.

“Dintre cele 586 de continuturi instigatoare la ura, doar 4% au fost suprimate pe Twitter, 7% pe YouTube si 34% pe Facebook”, afirma reprezentantii celor trei asociatii intr-un comunicat comun.

Ei apreciaza ca refuzul celor trei companii “de a investi in lupta impotriva instigarii la ura este inacceptabil”, tinand cont de incasarile pe care le au si impozitele foarte mici pe care le platesc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img