vineri, 29 martie, 2024

Facebook va publica lista publicitatilor false folosite la propaganda Rusiei in SUA

Distribuie:

Publicat:

Facebook va pune la dispozitia Congresului, care ancheteaza o posibila imixtiune a Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016, informatii despre publicitatea legata de aceasta tara si care a fost postata pe reteaua de socializare, a anuntat compania joi, potrivit AFP.

In urma cu doua saptamani, grupul a dezvaluit ca sute de conturi false, probabil activate din Rusia, au fost folosite pentru cumpararea de publicitate cu scopul de a alimenta tensiunile politice in Statele Unite, inainte si dupa alegerile prezidentiale din 2016.

De atunci, a crescut presiunea asupra Facebook de a furniza continutul acestor reclame Congresului.

‘Cred cu fermitate in procesul democratic si in protejarea integritatii sale’, a afirmat joi directorul general si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, intr-o declaratie in direct pe reteaua de socializare.

‘Refuz ca cineva sa se foloseasca de instrumentele noastre pentru a submina democratia’, a adaugat el.

‘Lucram activ cu guvernul american in ancheta sa despre implicarea Rusiei’ in alegerile prezidentiale castigate in 2016 de Donald Trump, a subliniat Zuckerberg.

‘In dimineata aceasta, am cerut echipelor noastre sa furnizeze Congresului publicitatea gasita de noi’, a adaugat el.

Datorita unei anchete interne – inca in desfasurare, potrivit lui Mark Zeckerberg – Facebook a anuntat la 7 septembrie reperarea a 470 de conturi care au cheltuit in total aproape 100.000 de dolari intre iunie 2015 si mai 2017 pentru a publica anunturi care prezentau informatii false sau conduceau utilizatorul catre pagini care contineau acest tip de mesaj.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img