vineri, 29 martie, 2024

Faci degeaba sport daca mananci acest aliment!

Distribuie:

Publicat:

Fructele nu trebuie consumate dupa un antrenament daca vrei sa slabesti, atrage atentia Callum Melly, antrenor personal. Chiar daca ne gandim ca fructele sunt o alternativa sanatoasa la dulciuri si ca le poti consuma oricand, se pare ca faci o greseala daca le mananci imediat dupa ce te-ai antrenat.

Fructele sunt sanatoase si furnizeaza corpului nutrienti esentiali, insa poti sa gresesti cu ele daca nu le mananci cand trebuie. Nu le consuma niciodata dupa antrenament daca vrei sa slabesti si evita sa le consumi dupa o masa principala. Este de preferat sa le consumi dimineata pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de un antrenament sau la cateva ore dupa pranz.

Bananele sunt adesea consumate dupa un antrenament sportiv, deoarece se stie ca au un continut ridicat de minerale si asigura satietate. De aceea, ele sunt preferate de foarte multe persoane dupa un antrenament. Insa, potrivit unui antrenor personal recunoscut in intreaga lume, trebuie sa renunti la acest obicei daca vrei sa slabesti, deoarece bananele consumate dupa antrenament favorizeaza depunerea grasimilor.

In schimb, dupa antrenament ar fi bine sa mananci orez sau cartofi, recomanda specialistul, citat de publicatia britanica DailyMail. El explica faptul ca atunci cand consumi carbohidrati, acestia se depun ca “glicogen pentru muschi” si “glicogen pentru ficat”. “Fructele consumate dupa antrenament furnizeaza glicogen pentru ficat nicidecum pentru muschi. Glicogenul este o sursa de energie pentru muschi si va fi folosit in timpul antrenamentului, iar dupa aceea trebuie completat cu carbohidrati cu amidon cum ar fi orezul si cartofii”, explica antrenorul personal.

Cel mai bun moment sa consumi fructele, astfel incat sa-ti furnizeze energie si sa nu fie depozitate ca grasime, este cu 15 minute inainte de antrenament sau dimineata, pe stomacul gol, sustine specialistul.

surss: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img