miercuri, 24 aprilie, 2024

Familia Caciula, noua proprietara a Hotelului Cantemir Husi

Distribuie:

Publicat:

Ziua de miercuri, 17 iulie, a fost una extrem de importanta pentru batranul Hotel Cantemir de la kilometrul zero al municipiului Husi . A fost organizata o licitatie iar firma castigatoare a fost SC Vasea SRL, administrata de huseanca Diana Caciula, fiica deputatului PSD Aurel Caciula . Hotelul Cantemir, obiectiv construit in anul 1985, a fost cumparat de familia Caciula pentru suma de aproximativ 631.000 mii de euro ( aproximativ 30 miliarde lei vechi ). Hotelul reprezinta o emblema pentru huseni, fiind una din unitatile care pe vremuri era cautata de crema societatii. Situat intr-o zona centrala a orasului si compus din teren intravilan in suprafata de 4.355 mp si o cladire cu trei etaje si 46 de camera .

 Fiica lui Aurel Caciula, Diana Caciula este o tanara femeie de afaceri de success din urbea huseana ce detine mai multe saloane de evenimente . Aceasta isi propune ca treptat sa reabiliteze hotelul husean si ofere conditii de cazane standard si premium .

La licitatie au participat 5 firme, dar pe parcurs, acestea s-au retras. Batalia pentru Hotelul Cantemir s-a dat intre SC Mega Residence Iasi si SC Vasea SRL Husi. Firma din Iasi intentiona sa desfiinteze hotelul in cazul in care castiga licitatia. In locul respectiv ar fi fost construite apartamente de locuit. Problema este ca Hotelul Cantemir este situat langa o cladire de patrimoniu in care functioneaza sediul Raiffeisen Bank, iar dezvoltatorului imobiliar i-ar fi fost greu sa obtina avize si autorizatii. Diana Caciula sustine ca vrea sa faca din Hotelul Cantemir o unitate de cazare moderna, de patru stele. “Este o emblema a municipiului Husi, iar orasul trebuie sa se dezvolte. Noi ne-am inscris la licitatie cu gandul de a moderniza acel hotel si asta vom face. Husenii vor avea un hotel si un restaurant modern, iar problema cazarii in aceasta zona va fi rezolvata. Municipiul Husi este tranzitat de multe persoane care intreaba si de o unitate de cazare”, a declarat Diana Caciula, administratorul SC Vasea SRL

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img